Pakistan, Hint pilotu bugün serbest bırakıyor

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Hindistan ile yaşanan krizi yatıştırmak için gözaltına alınan Pakistanlı pilotu, bugün, Hindistan’a teslim edeceklerini söyledi.

Parlamento’ya konuşan Kureyşi, gerginliği azaltmak amacıyla gözaltına alınan pilotun bugün öğleden sonra Wagah sınır bölgesinden serbest bırakılacağını söyledi.

BARIŞ GÖSTERGESİ OLARAK PİLOT SERBEST BIRAKILACAK

Pakistan Başbakanı İmran Han da dün yaptığı açıklamada, Hint pilotu barış göstergesi olarak bugün serbest bırakacaklarını duyurmuştu.

Diğer taraftan Hindistan, sosyal, dini ve siyasi oluşum Cemaat-i İslami Keşmir’i, Hindistan’ın güvenliğine tehlike olarak adlandırarak yasakladı.

Hindistan’ın kontrolündeki Keşmir’de 14 Şubat tarihinde düzenlenen saldırıda 40 Hint askerinin ölmesinin ardından, Hindistan güçleri, geçtiğimiz hafta Cammu Keşmir’de Cemaat-i İslami Keşmir’in 300’ün üzerinde lideri ve üyesini gözaltına aldı.

Pakistan merkezli grup, saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Cemaat-i İslami partisi 1942’de kuruldu. 1989 yılında Keşmir’de radikalizmin yükselişi ile ayrılıkçı politikaları kabul etmeden önce yaklaşık 20 sene Hindistan’daki seçimlere katıldı.

Bu, Keşmir’in Hindistan’dan bağımsızlığını isteyen partiye dayatılan üçüncü yasak.

Şarkul Avsat