İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, BAE’yi ziyaret etti

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyareti kapsamında, BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed ve üst düzey yetkililer ile bir araya geldi.

BAE’yi ziyaret eden Hunt’ı, Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed, Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karkaş ve Devlet Bakanı Sultan el Cabir karşıladı.

YEMEN KONUSU ELE ALINDI

Toplantıda, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin yanı sıra işbirliğini geliştirmenin yolları ele alınırken, bölgedeki gelişmeler ve özellikle Yemen konusuna ilişkin bölgesel ve uluslararası ortak endişeler masaya yatırıldı.

Şeyh Abdullah, İngiltere Dışişleri Bakanı’nın ziyaretini ülkesi adına memnuniyetle karşıladıklarını söylerken, BAE ve İngiltere arasındaki tarihsel ilişkileri güçlendirmek ve geliştirmek için iki dost ülke halkına fayda sağlayacak konuların geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan İngiliz Bakan, BAE ve İngiltere arasındaki ilişkilerin sürekli olarak büyüdüğüne vurgu yaptı. Hunt, BAE’nin bölgesel ve uluslararası alanlardaki lider pozisyonları ile gelişimsel başarılara yol açan vizyonuna övgüde bulundu.

Şarkul Avsat