Twitter, Irak Güvenlik Basın Birimi’nin hesabını kapattı

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin ofisine bağlı Güvenlik Basın Birimi’nin sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabının site tarafından kapatıldığı bildirildi.

Haziran 2014’te DEAŞ’ın Irak topraklarının büyük bir bölümünü işgal etmesinin ardından Askeri Basın Birimi olarak kurulan yapının adı, DEAŞ’a karşı savaşın bitmesiyle Güvenlik Basın Birimi olarak değiştirilmişti.

BİRİM, SAHADAKİ GELİŞMELERİ HALKA ULAŞTIRIYORDU

Söz konusu birim, Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı’nın DEAŞ’a karşı yürüttüğü operasyonlar sırasında sahadaki gelişmelerin halka ulaştırılmasında merkezi bir rol üstlendi.

Twitter hesabının kapatılmasıyla ilgili olarak birimden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İsminin açıklanmasını istemeyen birime yakın bir kaynak, Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, “Twitter, birimin hesabını kapatmadı, askıya aldı. Uzman bir grubun hesabın askıya alınması için site yönetimine çok sayıda şikâyet ilettiği anlaşılıyor. Birimin, DEAŞ’a karşı verilen mücadelede gösterdiği gayretten rahatsız olan terör veya başka kuruluşlar, Twitter’a yanlış raporlar göndererek kapatma eylemini gerçekleştirdiler” diye konuştu.

Sosyal paylaşım siteleri ile ilgili sorunların takibi ve analizine yönelik hizmet veren Dijital Medya Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada, “Güvenlik Basın Birimi’ne ait Twitter hesabı, 18 Şubat’ta askıya alındı. Bu bilgi aynı ayın 22’sinde hesap yöneticisine bildirildi. Hesaptan paylaşılan tweet sayısı sadece 10. Hesap askıya alındığı sırada 420 takipçisi bulunuyordu” bilgilerini paylaştı.

Merkezin açıklamasında, Twitter yöneticilerinden askıya alma kararını tekrar gözden geçirerek durumu düzeltilmeleri talebinde bulunulduğu belirtildi.

Şarkul Avsat