BAE’den yeni nesil okullar için 408 milyon dolarlık yatırım

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ilk model okul grubunu oluşturmak için yeni nesil okulları onaylandı ve okullara 1.5 milyar Dubai Dirhemi (408 milyon dolar) yatırım yapıldı.

Dubai Hakimi Şeyh Muhammed bin Raşid, yeni nesil okulların yapılacağını Pazar günkü tweeti ile duyurdu.

Yeni nesil okullar sağlık bilimleri, üretim, robotik, ev ekonomisi, yapay zekâ ve çevre ile ilgili laboratuvarların yanı sıra restoranlar, kütüphaneler, açık ve kapalı spor salonları gibi hizmet tesislerine sahip olacak.

Şeyh Muhammed “ yeni neslimiz farklı öğrenme araçlarına ve farklı öğrenme yollarına ihtiyaç duyuyor” dedi.

Şeyh Muhammed twitterdan yaptığı açıklamasında, yeni ekonomi alanlarında teknik okullarında mezun olan yeni girişimcileri ve iş insanlarını desteklemek için 100 milyon Dubai Dirhemin (27 milyon dolar) tahsis edildiğini de söyledi.

Şeyh Muhammed tweetinde “Füceyre’deki teknik yüksekokulları ziyaretim sırasında yeni girişimimizi başlattık. Yüksekokulları ekonomi alanlarına dönüştüreceğiz” diye açıkladı.

YÜKSEKOKULLARI EKONOMİ ALANLARINA DÖNÜŞTÜRMEK

Şeyh Muhammed, kolejleri ekonomik bölgelere dönüştürmeye dayanan girişimi ve 2030 yılına kadar 65 bin öğrenciye kariyer yolu açmak için 100 milyon Dirhemlik (27 milyon dolar) fonu onayladığı Yüksek Teknolojili Okullar girişimini başlattığını duyurdu.

Dubai Hakimi Şeyh Muhammed bin Raşid “ Önümüzdeki 50 yılı, yeni bir eğitim, farklı okullar ve gelişim sürecini tamamlamak için gerekli araçlara ve becerilere sahip bir nesille geçirmek istiyoruz. Eğitim sektöründe sürekli gelişme, gelecekteki gelişmelere cevap vermenin esnek anahtarıdır.” dedi.

GELECEĞİ İNŞA ETMEK

Dubai Hakimi son olarak “İnsanlar ekonomik dalgalanmalar nedeniyle tereddüt ettikleri zaman, bir değişiklikle hızlı bir şekilde yanıt veriyoruz ve gelecekten korktuklarında, onu inşa etmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Bugünkü ulusal vizyonumuz önümüzdeki 50 yıla odaklanmaktadır.” açıklamasında bulundu.

Şeyh Muhammed’e birçok yetkili kişi eşlik etti ve Şarka’nın Kalba bölgesinde Al Furkan ve Al Şohada ilköğretim okullarını ziyaret edip altyapılarını denetledi.

 

YENİLİK BİNASI VE HOŞGÖRÜ SALONU

Şeyh Muhammed aynı zamanda Yenilik Binası ile Hoşgörü Salonu’nun da açılışını gerçekleştirdi ve öğrencilerin yenilikçi projelerini gözden geçirdi.

Ayrıca Füceyre, Şarka ve Al-Dafra’daki dört HCT fakültesi arasında bilimsel bir konferansın bağlandığı “Entegre Eğitim” sistemini de inceledi.

Dubai Emiri aynı zamanda öğrenciler tarafından Hoşgörü Yılı kutlamaları kapsamında hazırlanan plakın son parçasını da yerleştirdi.

 

Ayrıca, Yüksek Teknoloji Kolejleri Müdürü olarak Abdul Latif Al Şamsi tarafından, 2017-2021 HCT stratejisinin bir parçası olan dördüncü nesil eğitimin altındaki “İstihdam Sonrası Planı” hakkında bilgilendirildi.

Plan, istihdam sonrası plan için üç parça içeren bir yol haritası çiziyor: Yeni nesil teknik uzmanlar ve girişimcilerden yetiştirmek,  50 yıllık tüzüğe uygun işletmeleri geliştirmek ve “Herkes için Eğitim” ilkesine ulaşmak…

YATIRIM İÇİN HAZIRLIKLARI 

  • İlk Emirati model okul grubunu oluşturmak için yeni nesil BAE okulları onaylandı ve okullara 1.5 milyar Dubai Dirhemi yatırım yapıldı.
  • Yeni okullarda robotikler, yapay zekâ, sağlık ve çevre ile ilgili laboratuvarların yanı sıra özel spor salonlarına da sahip olacak.
  • HTC’nin kolejleri ekonomik bölgelere dönüştürmeyi amaçlayan yeni yaklaşımı
  • Şeyh Muhammed, iş odaklı zihinleri beslemek ve misafirperverlik, perakende, petrol ve gaz ve lojistik sektörlerinde 65 bin öğrenciye kariyer yolları geliştirmek için 100 milyon dolarlık bir fonu onayladı.
  • Dubai Emiri,  “Uzman Meslek Akademileri” nin kurulmasında talimatını verdi.
  • Şeyh Muhammed, seçkin öğrenciler sadece üç yıl içinde lisans derecelerini almak için izin veren hızlı parça sistemi, uygulamak için HTC yetkililerini göreve davet etti.
  • Şeyh Muhammed aynı zamanda Yenilik Binasını ile hoşgörü salonunun da açılışını gerçekleştirdi

Gulf News