KSRelief, Yemenli kadınlar için bir dizi proje başlattı

Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi  (KSRelief), Yemen’deki geçim kaynaklarını geliştirme çabalarının bir parçası olarak Aden ve Lahiç Valilikleri’nde kadın emekçiler için mesleki eğitim programları başlattı.

KSRelief sözcüsü Salı günü, “Yemen’de eğitim ve mesleki rehabilitasyon sağlama ve geçim kaynaklarını iyileştirme misyonunun bir parçası olarak KSRelief, Aden bölgesinde ailesini geçindiren kadınlar için birkaç pilot proje başlattı” diye açıklama yaptı.

Eğitim ve Mesleki Rehabilitasyon Başkanı Asma Al Shaqri, “My Skills My Livehood” programının Yemen’deki kadın ekmekçilere sürekli destek sağladığını vurguladı.

Aden’deki Attawahi ve Khormaksar ilçelerinden 50’den fazla kursiyer, dikiş, kuaförlük, unlu mamuller, tütün üretimi, ilk yardım sağlama ve cep telefonu bakımı alanlarındaki becerilerini kullanarak sağladıkları ürün ve hizmetleri nasıl pazarlayacaklarını öğrendi.

Bu kadınların ürün ve hizmetlerini pazarlamaları ve satmalarına yardım etmek, ailelerinin ekonomik koşullarını iyileştirmelerine yardımcı olacak ve bu da toplumun gelişmesine katkıda bulunacak.

SÜT ÜRETİMİ VE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Ayrıca, KSRelief, cep telefonlarının bakımı, süt üretimi ve ilk yardım konusunda eğitim almaları için Lahiç Valiliği’ndeki Al Houta ve Al Musaymir ilçelerinde kadınlar için bir dizi kurs başlattı.

Bu kurslar, merkezin, risk altındaki Yemenlilerin geçim kaynaklarını iyileştirmek için oluşturulmuş olan “My Skills My Livehood (Benim Becerilerim Benim Geçimim) programımın bir parçasıdır.

Merkeze göre, bu kurslara 60 kadın katıldı ve bu kurslar kendileri ve aileleri için gelir yaratma becerilerini nasıl pazarlayacakları hakkında bilgiler veriyor.

Geçen yılın ekim ayında, KSRelief Şabwah Valiliği’ndeki kadınlar için Yemen’deki geçim kaynaklarını iyileştirme çalışmalarının bir parçası olarak bir mesleki eğitim programı başlattı.

Program dört ay boyunca kuaförlük, dikiş ve nakış, hamur işleri ve tatlılar yapma, parfüm ve tütsü yapma alanlarında 100 kadını eğitti.

Arab News