İranlı muhaliflerden ABD’de ‘rejim değişikliği’ protestosu

İran rejimi karşıtı yüzlerce kişi, dün, Washington’da Tahran’da yapılan zulümleri kınayarak rejimin değişmesini talep etti.

Protestocular, Halkın Mücahitleri Örgütü’nün lideri Meryem Recavi’nin fotoğraflarının bulunduğu pankartları sallayarak, ‘rejim şu an değişmeli’ sloganları attı.

İran asıllı ABD’li Mühendis Michael Passi, idam, işkence ve teröre desteğin Tahran rejimi tarafından gerçekleştirildiğini söyleyerek, “İran rejimi, halkına zulmediyor. İran’ı rejim yıktı” dedi.

“Halkın özgürlüğünü istiyoruz”

Protestoculardan Mina Entezari, “Din ve devlet işlerinin ayrılmasını istiyoruz” dedi. Entezari, İran’da 7 yıl siyasi tutuklu olarak hapis yattığını ifade etti. Şu an Arizona’da yaşayan Entezari, “Halkın özgürlüğünü istiyoruz” şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’da özgürlükleri kısıtlamayı kınamaya devam ediyor. İran’ın Ortadoğu’daki eylemlerini ‘zararlı’ ve ‘istikrarı sarsıcı’ olarak değerlendiriyor.

Öte yandan Trump, İran ekonomisine yönelik yaptırımlarına devam ediyor. Birçok gözlemci, bu stratejiyi rejim değişikliği için zorlama girişimi olarak görüyor.

Şarkul Avsat