Nasrallah: Ekonomik zorluklarla karşı karşıyayız

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, yaptığı açıklamada, partilerinin mali zorluklar yaşadığını belirterek, “Dış ülkelerin yaptırımları neticesinde ekonomik zorluklarla karşılaştığımızda, bunun idari bir boşluktan değil ekonomik savaştan kaynaklandığını çok iyi bilmemiz gerekiyor” dedi. Nasrallah, parti ve müttefiklerine yönelik yaptırımların artacağını belirtti.

İslami Direnişi Destekleme Teşkilatı’nın açılış yıldönümünde konuşan Nasrallah, ABD ve İngiltere’nin Hizbullah’a uyguladığı yaptırımların, gitgide şiddetini artacağını belirterek,  “Birkaç Lübnan bankasına daha yaptırımlar aracılığı ile baskı yapılacağını ve terör listelerinin artacağını göreceğiz” dedi.

Nasrallah, konuşmasının devamında, “Onları yendiğimiz ve planlarını boşa çıkardığımız için bizi terör listesine ekliyor ve cezalandırmaya çalışıyorlar. Askeri seçenekleri kullanamadılar ve hedeflerini gerçekleştiremediler. Ellerinde sadece yaptırım ve terör listesi seçenekleri kaldı. Psikolojik boyutları olan bir savaşta olduğumuzu bilerek hareket etmeliyiz. Bu yolda dik durmalıyız. Bizi fakirleştiremedikleri için umutlarını kaybedecekler. Bize destek veren ülkeler ve halklar bize destek vermeye devam ediyor. Ekonomik abluka ile bizi yıkabileceklerini zannediyorlar” dedi.

Bazı sorunlarla karşılaştıklarını ancak bunların üstesinden gelebileceklerini belirten Nasrallah, “İçerde ve dışarda bizim yok olmamızı isteyenlere diyorum ki hayal kırıklığı yaşayacak ve daha da güçleneceğiz” ifadelerini kullandı.

Nasrallah, ekonomik krizden dolayı devlet ve bakanlık fonlarından yararlanacakları yönündeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi.

Ülkedeki gelişmeler hakkında konuşan Nasrallah “Bugün çok önemli bir dönemeçteyiz. Tarafsız kalamayız ki hiçbir taraf darılmasın. Çok ciddi bir savaş veriyoruz. Tehlike, vatanın varlığını tehdit etmeye başladı. Kimseyle yarış yaptığımız yok. Yolsuzluk yapıldığını belgeyenlere destek veriyoruz ve reform sancağını kaldıranların arkasında yürümeye hazırız” dedi.

“BU SAVAŞTA BİZDEN HER ŞEYİ BEKLEYEBİLİRSİNİZ”

Kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında konuşan Nasrallah, “Kimin elinde bir taş varsa bize fırlatıyor. Kimse, bu savaşta geri adım atmamız için mezhebi kargaşa çıkarmak suretiyle bizi sınamaya kalkışmasın. Biz bu savaşta sonuna kadar gideceğiz. Herkese yüksek sesle şunu söylüyorum ki; Bu savaşta bizden her şeyi bekleyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Şarkul Avsat