Çölde tarım için 272 milyon dolar yatırdılar

Abu Dabi Emiri Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nehyan yerel ve uluslararası Tarım Teknolojisi, AgTech, Abu Dabi’de bir varlık inşa etmek ve büyümek için şirketlerin toplamda 272 milyon dolar tutarında teşvik paketini onayladı. Program, test teknolojileri için bir ekosistem yaratmayı ve yerel, ticari ve uluslararası çiftliklerle yeni anlaşmalar için alanlar açmayı amaçlıyor.

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, yerel ve uluslararası Tarım Teknolojisi, AgTech, Abu Dabi’de çölde tarım için bir alan kurması ve bu alanın başarıya ulaşması için toplamda 1 milyar Dubai dirhemi (272 milyon dolar) değerindeki teşvik paketini onayladı.

Teşvik paketi, şirketlerin Abu Dabi’de tarım alanlarını kurmasını ve Emirliği çöl tarımı inovasyonu için küresel bir merkez haline getirmeyi amaçlıyor.

Abu Dabi Yatırım Bürosu ADIO tarafından yürütülen AgTech, Abu Dabi Hükümetinin ekonomik kalkınma programı olan “Ghadan 21” in bir parçası. Gelişmiş bir AgTech sektörünün oluşturulmasıyla, Ghadan’ın stratejik bilgi ayağı ile iç içe geçen daha geniş bir Ar-Ge gündemi ve gelecek için güvenli işler yaratmayı hedefleyen bir ekonomi amaçlanıyor.

Onaylanan bütçe, Abu Dabi’nin bol miktardaki kara alanıyla, doğal ısı ve güneş ışığı koşulları da dâhil olmak üzere iklime ve çevreye zarar vermemeye ve üç ana alt sektör içinde çözüm sunmaya odaklanan şirketlere verilecektir. Bu sektörler:

  1. Hassas Tarım ve Robotik Tarım
  2. Bio enerji ( deniz yosunu )
  3. Kapalı Alan Tarımı

ADIO tarafından başlatılan AgTech paketleri sadece hayat dolu bir AgTech ekosistemi oluşturmakla kalmayacak, aynı zamanda GSYH’ya 1 milyar 650 bin Dubai Dirhemi (450 milyon $) değerinde katkı sağlaması ve Emirlikler’de 2021 yılına kadar 2 bin 900’den fazla iş imkânı yaratması bekleniyor.

Program, test teknolojileri için bir ekosistem yaratmayı ve yerel, ticari ve uluslararası çiftliklerle yeni anlaşmalar için alanlar açmayı amaçlıyor. Ayrıca, yenilikçi tarım teknolojilerinin benimsenmesini ve AgTech ekosisteminde istikrarı ve olumlu rekabeti teşvik etmesi bekleniyor.

Khaleej Times