Düşen Etiyopya uçağından son anda kurtuldu!

Bir Dubai vatandaşının Etiyopya havayollarına bağlı, Nairobi’den kalkan ve havalandıktan 6 dakika sonra düşerek uçaktaki herkesin öldüğü uçuşu kaçırdığı ortaya çıktı.

Halid Ali Abdurrahman isimli Dubaili bir vatandaş, oğlu Ahmed Halid’i beklemek için havalimanına geldiğinde ve görevliye Etiyopya uçağını sorduğunda aldığı yanıt “Üzgünüz, bu uçak kaza yaptı” oldu.

Bu cevabı alan Ali Abdulrahman, “Şok geçirdim ve hemen ardından oğlum benimle iletişime geçti ve bana hala Addis’te olduğunu ve geciken uçağı beklediğini söyledi” dedi.

KURTULAN BİR KİŞİ DAHA VARDI

Ahmed Halid ile aynı durumda olan bir Yunanistan vatandaşı da vardı. Facebook’ta şanslı günüm diye uçak biletinin fotoğrafını paylaşan Yunan Antonis Mavropoulos  “kimse bana kapıya gitmem için yardım etmediğinden çılgına dönmüştüm” diye yazdı.

Atina Haber Ajansı’na göre, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Uluslararası Katı Atık Birliği Başkanı Mavropoulos, BM Çevre Programı yıllık toplantısına katılmak için Nairobi’de bulunuyordu.

Mavropoulos kapı kapandıktan iki dakika sonra alana geldiği için personel tarafından uçağa binilmesine izin verilmedi.

KALKIŞTAN 6 DAKİKA SONRA KAZA YAPTI

Star Alliance üyesi olan Etiyopya Havayolları’na ait ET302 sefer sayılı uçuşta, Boeing 737 MAX 8, kalkıştan 6 dakika sonra kaza yaptı.

Uçakta 30 farklı ülkeden insanın olduğu ve 4 kişinin de BM pasaportuyla seyahat ettiği için ülkelerinin bilinmediği açıklandı.

Kaza yapan uçağın, Ekim ayında kaza yapan ve 189 kişinin yaşamını yitirdiği uçakla aynı sınıfta olduğu açıklandı.

Arabian Business