Japonya’ya giden Müslüman turistlere renkli başörtüsü!

Japonya’yı ziyaret eden Müslüman turistler artık geleneksek kimonolara mükemmel uyan Japon tarzı başörtüsü kiralayabilecekler.

Bahar mevsiminin gelmesi ile Japonya turist akınına hazırlanıyor. Mart, Nisan aylarında çiçekler en güzel dönemlerindeyken insanlar çiçekli bahçelerde ağaçların altında kiraladıkları kimonoları ile vakit geçirmek için sabırsızlanıyor.

KİMONALARA UYAN RENKLİ BAŞÖRTÜLERİ

Ülke genelinde kimono kiralama mağazaları bahar koleksiyonlarını satışa çıkarmaya hazırlanıyor ve Kyoto’da bir mağaza şimdi müşterilerine renkli kimonolarına mükemmel şekilde uyan desenli bir başörtüsü kiralama fırsatı sunuyor.

Japonya, Crescent Rating tarafından helal dostu bölgeler sıralamasında ilk sırada yer aldı. Japonya’yı ziyaret eden Müslüman turistler her geçen yıl artıyor.

Markanın sözcüsü, “Çok sayıda Müslüman müşterimiz var ve bu nedenle de wagara başörtüsünün kimono giymelerini daha eğlenceli bir hale getireceğini düşündük” diye konuştu.

MÜSLÜMAN TURİSTLERE KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Yumeyakata’nın Japonya’da bulunan iki mağazası 20 farklı çeşitlerde wagara başörtüsüne sahip. Wagara başörtülerinin desenleri ve renkleri bahar aylarındaki en popüler kimonolara uygun olarak seçildi.

Personel, müşterilere, kimonolarını wagara başörtüsü ile kombinlemeleri konusunda yardımcı olmak için eğitiliyor. Yaza kadar koleksiyonda 50 yeni başörtüsü tasarımına sahip olacak.

Yumeyakata’daki tüm kimono ve başörtüsü tasarımları orijinal ve mağaza, erkekler için geleneksel cübbenin çeşitlerini sunuyor. Günlük kiralamalar 32 dolardan başlıyor. Ürünlerin satışa yeni çıkarılıyor olması nedeniyle turistler bu sezon başörtülerini 28 dolara kiralayabilecekler.

The National