Arap Kadın Kuruluşu’nda ilk kadın yönetici: Nura el-Hakbani

Arap Kadın Kuruluşu tarafından yapılan açıklamada, Nura el-Hakbani’nin yönetim kurulu üyeliğine seçildiği duyuruldu. Nura el-Hakbani, Arap Kadın Kuruluşu’nun 2000 yılında hayata geçmesinden bu yana yönetim kuruluna seçilen ilk kadın olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Suudi Arabistan’da Spor Genel Otoritesi Planlama ve Girişimler direktörü olarak görev yapan el-Hakbani, kurula üyeliğinin Suudi Arabistan’daki kadınların rolünü güçlendirdiğini belirtti. Suudi ve Arap kadınların sosyal, politik, ekonomik ve spor alanlarında gelişimsel bir rol üstlenebileceklerini belirten el-Hakbani, kuruluşun tüm yönleri ile bu konulara odaklandığını ifade etti.

VİZYON 2030 KAPSAMINDA KADINLARA ÖNEM VERİLİYOR

Şarku’l Avsat’a konuşan Nura el-Hakbani, yönetim kurulu üyeliğine seçilmesinin Suudi Arabistan’da kadınlara verilen önemi dünyaya sunan bir mesaj olarak yorumlarken, 2030 Vizyonu kapsamında Suudi Arabistan’da kadınların artık her alanda etkin rol oynadığını ifade etti. Nura el-Hakbani, Suudi kadınların hükümet sektöründe liderlik pozisyonları, Şura Konseyi üyeliği ve belediye meclisleri için oy kullanma haklarıyla Suudi Arabistan’daki ulusal karar alma sürecine katkıda bulunduğunu söylemeye devam ettiğini belirtti.

El-Hakbani açıklamasında, hükümetin kadınları güçlendirmeye katkıda bulunduğunu, toplumlara hizmet etmeye yönelik Suudi yönetiminin çabalarının çok önemli olduğunu ifade etti.

ULUSLARARASI KADIN KUPASI DÜZENLENECEK

Arap Kadın Kuruluşu, az gelişmiş ülkelerdeki kadınların yararına eğitim ve sağlık alanlarında bir dizi projelerin uygulandığı yer olup, kadınların rolünü güçlendirme ve geliştirme anlamında etkili olan en önemli Arap çalışmalarından biridir.

Meme kanseri için erken teşhis tarama merkezleri girişimi, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından destek verilen modern doğum merkezlerinin kurulması gibi projeler vakfın lider projeleri arasında yer alırken, yoksul ülkelerdeki kız öğrencilerinin lisansüstü çakışmalarına entegre olarak burs programı gibi bir dizi farklı projelerde bulunuyor.

Kuruluş daha önce, spor alanında kadınları destekleme girişimi olarak Londra merkezli Uluslararası Kadın Futbol Federasyonu’nun (WIFA) kurulduğunu açıklamıştı. WIFA önümüzdeki iki yıl içerisinde spor kuruluşları ile işbirliği halinde Uluslararası Kadınlar Kupası’nı düzenlemeyi planlıyor.

Şarkul Avsat