Kendi kendini eğiten fotoğrafçı İsmail Zaidy’in yükselişi

Sanat ve moda dünyasını, değişim ve çeşitlendirmeye çalışan Faslı sanatçı İsmail Zaidy ile tanışın.

Fotoğrafçı İsmail Zaidy, Fas geleneğinden ilham alıyor. Kendi kendini eğiten fotoğrafçı Müslüman kültürünü çevreleyen çağrışımları yıkmak ve içindeki insanların yaratıcılığını ortaya çıkarmak için geleneksel kıyafeti nesnelleştiriyor.

Geleneğiniz işinizi nasıl etkiliyor?

Geleneğim, ihramdan başörtüsü ve peçe takan kadına kadar bütün giyim tarzlarında etkiledi. Fotoğraflarımla bu giyim tarzlarının benim geleneğim olduğunu göstermeye çalışıyorum.

Çalışmalarınızın neyi temsil etmesini istiyorsunuz?

Fas’a farklı bir bakış açısı vermeyi ve burada yaşayan birçok yetenekli ve yaratıcı insan olduğunu göstermeyi umuyorum.

Sanat ile ilgili en çok neyi seviyorsunuz?

Kendini ifade etme, seyahat etme ve ilham bulma özgürlüğünü seviyorum. Sanatın yaratmanıza ve yaratıcı olmanıza nasıl meydan okuduğunu seviyorum. Sanat aynı zamanda insanları bir araya getiriyor ve aralarındaki farklılıkları alıp ortak bir nokta bulmalarına yardım ediyor.

Fotoğraf stilinizi nasıl geliştirdiniz?

Fotoğraflarımı birçok farklı alanda deneme yaparak geliştiriyorum. Kendimi, yaratıcı dünyamda, bana tavsiyelerde bulunabilecek ve beni daha çok çalışmaya zorlayabilecek, mütevazı ve daha olgun insanlarla çevrelemeye çalışıyorum.

Sanat eserlerinizin, gelecek nesilleri nasıl etkilemesini istiyorsunuz?

Umarım gelecek nesilleri yapmak istediklerini yapmaktan korkmamaları ve sevdikleri şeyin peşinden gitmeleri konusunda etkileyebilirim. Geçmişteki yanlış kararların ve olumsuz deneyimlerini, insanlara neyi başarabileceklerini ve dünyada olumlu bir değişim yaratabileceklerini göstermek için kullanırlar.

Emirates Woman