Mescid-i Haram’ın kütüphanesinde 30 binden fazla kitap var

Mescid-i Haram’ın bin metrekareden fazla alana sahip kütüphanesi bünyesinde 30 binden fazla ciltli kitap barındırıyor. Okuyucularına 5 bin 600’den fazla başlıkta hizmet veren kütüphane dijital kitaplar konusunda da oldukça başarılı.

İnternet üzerinden okuyuculara hizmet sunan kütüphane farklı bilim dallarındaki bilgi birikimiyle binlerce kişinin bilgi kaynağı görevini üstleniyor.

BİRÇOK NADİR ESERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Kütüphane yönetimi, hali hazırda kütüphane bünyesinde ikinci yüz kalma kitapların bulunduğunu dünya üzerindeki birçok nadir esere ev sahipliği yaptığını belirtiyor.

Kütüphane kutsal caminin mesajlarını güçlendirebilecek maneviyatını koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Aynı zamanda kütüphane ziyaretçilerine en iyi yönlendirmeyi sağlayabilecek rehberle de bulunmaktadır. Ziyaretçiler diledikleri zaman rehber ekipten her türlü desteği alabilmektedir.

Kütüphanenin sıklıkla ziyaret edilmesini isteyen görevliler araştırmacı ruhların kütüphanenin asıl sahibi olduklarını belirtiyor.

Modern araştırmacıların kütüphanede vermek istedikleri bilimsel referansları ve kitapları sağlamanın yanı sıra, bilgisayar kullanarak modern teknolojinin etkinleştirilmesine de destek oluyor.

Kütüphanede ayrıca fotoğraf, baskı ve fotokopi gibi hizmetler de sunuluyor. Zamandan ve emekten tasarruf etmek ve kütüphane ziyaretçilerinin kütüphane görevlileri ile görüşüp soru ve önerilerini sunmaları bekleniyor.

SPA