Kral Selman çok sayıda prens, alim ve vatandaşı kabul etti

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Riyad’daki Yemame Sarayı’nda Başmüftü Abdulaziz Al Şeyh ve Riyad Valisi Prens Faysal bin Bender bin Abdulaziz’in yanı sıra çok sayıda prens, alim ve vatandaşı kabul etti.

Söz konusu resepsiyona, Başmüftü Abdulaziz Al Şeyh’in yanı sıra Riyad Valisi Prens Faysal bin Bender bin Abdulaziz, Prens Saad bin Abdullah bin Abdulaziz bin Turki, Prens Turki el-Faysal bin Abdulaziz, Prens Suud bin Saad bin Abdulaziz ve Prens Faysal bin Muhammed bin Abdulaziz bin Suud gibi çok sayıda prens katıldı.

ENDONEZYA’YA TAZİYE MESAJI

Öte yandan, Kral Selman, Endonezya’nın Papua eyaletinde meydana gelen ve 50 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sel nedeniyle Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo’ya taziye mesajı gönderdi.

Kral Selman taziye mesajında, “Endonezya’nın Papua eyaletinde meydana gelen ölüm ve yaralanmalara neden olan sel haberini üzüntüyle öğrendik. Suudi Arabistan hükümeti ve halkı adına şahsınız, hayatını kaybedenlerin aileleri ve kardeş Endonezya halkına en içten hislerimizle taziye dileklerinde bulunuyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelere sabır ve yaralılara da acil şifa vermesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman da, Endonezya Cumhurbaşkanı Widodo’ya gönderdiği mesajında, Suudi Arabistan hükümeti ve halkı adına taziye dileklerinde bulunarak, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelere sabır ve yaralılara da acil şifa vermesini temenni ettiğini dile getirdi.

MORİTANYA’YA TAZİYE MESAJI

Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ayrıca, Moritanya eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mahmud Velid Ahmed’in vefatı nedeniyle Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Velid Abdulaziz’e bir taziye mesajı gönderdi.

Şarkul Avsat