Deve sırtında 22 günde 600 kilometre katettiler

Suudi Arabistan’da “Rekayib” isimli bir deve kafilesi, ülkenin güneyinden doğusuna kadar 22 gün süren 600 km’lik bir seyahat gerçekleştirdi. Seyahat sırasında bölgelerdeki çeşitli coğrafi mekanlar, su kaynakları, doğal güzellikler ve tarihi eserler öne çıkan unsurlar oldu.

75 katılımcının oluşturduğu “Rekayib” isimli kafilenin Suudi Arabistan’ın güneyindeki Harkov’dan ülkenin doğusundaki Yibren Vahası’na kadar olan yolculukları sona erdi.

22 gün süren deve yolculuğu ile yaklaşık 600 km kat etildi. 23 Şubat’ta başlayan bu hareket, Suudi Arabistan’ın 2030 Krallık vizyonunu baz alarak gerçekleştirildi. Yolculuk boyunca geçilen bölgelerdeki çeşitli coğrafi mekanlar, su kaynakları, doğal güzellikler ve tarihi eserlerin önemine değinildi.

Rekayib isimli bu deve kafilesinin Suudi Arabistan’ın doğal güzelliklerini, kültürünü ve coğrafi yapısını küresel bir şekilde dünyaya tanıtmak için düzenlendi.  Rekayib konvoyu, faaliyetlerini hem bilimsel hem de keşif sporları bağlamında sundu. Dünyadaki katılımcılar için birçok sürpriz ve macera içeren konvoy, özellikle arkeolog ve jeologların ilgisini çekti.

Konvoy, dünyanın en büyük çöllerinden birini develerin eşliğiyle maceracı gezginlerin bu gizemli çölün hazinelerini keşfetmesini ve insanları, servetlerini, medeniyetlerini öğrenmelerini sağlıyor. Katılımcılarına ise eşsiz bir çöl ortamının merkezinde eşsiz bir deneyim sunuyor.

Konvoy Genel Müdürü ve lideri, Atlas ekibi başkanı, Ekonomi ve Planlama Bakanlığı danışmanı, Abdul Aziz bin İbrahim Al Ubeyde, seyahatin planlandığı gibi son noktaya geldiğini ve emniyet, sağlık ve güvenlik açısından uçuşun tüm üyeleriyle sağ salim başarıyla sona erdiğini açıkladı. Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın konvoya verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

SPA