Kabil’de askeri operasyon: 4 Taliban militanı öldürüldü

Afgan Silahlı Kuvvetleri’nin, Kabil’de Taliban Hareketi’nin önde gelen üyelerini hedef aldığı askeri operasyonda en az 4 militan öldürüldü.

Afgan Hama haber ajansının askeri kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre, Afgan güçleri, Taliban’ın önde gelen üyelerini hedef alan operasyonda 4 militanı öldürdü ve bir aracı imha etti.

Haberde, askeri kaynakların, operasyonun nerede ve ne zaman gerçekleştiği gibi konularda fazla bilgi vermediği de kaydedildi.

Bu operasyon, Kabil’deki ABD Büyükelçiliği’nin, 21 Mart’ta Nevruz bayramı esnasında Kabil’de saldırı yaşanabileceği konusunda uyarı da bulunmasının hemen ardından gerçekleştirildi.

Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, Afganistan’da 21 Mart’ta kutlanacak olan yeni yıl bayramı (Nevruz) esnasında olası saldırılar yaşanabileceğine ilişkin raporlar elde edildiğini bildirdi.

Açıklamada ayrıca, Taliban militanlarının, ABD hükümeti ve diğer yabancı hükümetlerin ofisleri dahil Kabil’de çeşitli hedeflere yönelik saldırılar planlamaya devam ettiği de kaydedildi.

Şarkul Avsat