Pompeo, Kuveyt ziyareti sırasında anlaşmalar imzalayacak

Kuveyt Dışişleri Bakanı Yardımcısı Halid Carullah, ülkesinin ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun bugün başlayan ziyareti süresince Washington ile savunma, güvenlik ve gümrük ile ilgili çok sayıda anlaşma imzalayacağını açıkladı.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Yardımcısı, dün yaptığı açıklamada “Pompeo’nun Kuveyt’e ziyareti, iki ülke arasında savunma ve güvenlik ve gümrük işbirliği alanında bir dizi anlaşma imzalamak için önemli bir fırsat teşkil ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

YEMEN VE SURİYE KONULARI ELE ALINACAK

Carullah, Pompeo’nun Kuveyt’e iki ülke arsında stratejik görüşmeler gerçekleştirmek üzere geleceğini açıklamıştı. Stratejik diyalogun desteklenmesine ve alanlarının geliştirilmesine katkıda bulunmayı dört gözle beklediklerini söylemişti.

Halid Carullah, görüşmelerde bölgeyi meşgul eden önemli meseleleri, özellikle Yemen ve Suriye’deki durumun ele alınacağına dikkat çekti.

Pompeo, geçtiğimiz Ocak ayında ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD müttefikleri askerlerini Suriye’den çekme kararına dahil etmek üzere Mısır, Suudi Arabistan ve Katar da dahil olmak üzere birkaç Arap ülkesini ziyaret etmişti.

Mike Pompeo ailesinden birinin hayatını kaybetmesi nedeniyle Ortadoğu ziyaretini yarıda keserek ABD’ye dönmek zorunda kalmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada, Pompeo’nun 19-23 Mart tarihleri arasında Kuveyt ve Lübnan’ı kapsayan bir Ortadoğu gezisi gerçekleştireceğini açıklamıştı.

Şarkul Avsat