BAE, dünyadaki pozitif ekonomiler endeksinde sekizinci sırada

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), OECD ülkelerindeki olumlu ekonomik göstergeleri ölçmek için 2013’ten bu yana Olumlu Ekonomi Enstitüsü tarafından Olumlu Ülkeler Endeksi’nde sekizinci sırada yer aldı.

İlk defa İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) üyesi olmayan bir ülkeye uygulanan bu sıralamada BAE, İngiltere, ABD, Fransa ve Avustralya da dahil olmak üzere 34 üye devlet arasından sekizinci sıraya yükseldi.

Pozitif ülke endeksi, gelecek nesillerin dünyaya olumlu etkilerini içeren kriterlere dayanarak ülkelerin yaşam kalitesini ve olumlu davranışlarını ölçer.

BAE’nin endeksteki ileri sıralamasında, yaşam kalitesinin ve ülkenin ulusal, bölgesel ve küresel olarak olumlu davranışı büyük rol oynadı.

BAE bu başarıyı, eğitim sektörünün gelişimindeki hızlandırılmış çabaları, çeşitli yaşam ve iş alanlarında cinsiyet dengesi sağlama girişimleri, hükümetin toplumun tüm sektörlerini geliştirme ve güçlendirme çabaları sonucunda elde etti.

Pozitif ülkeler endeksinin 2013’teki lansmanından bu yana, gelecek nesilleri hükümet çalışmalarının merkezine koymak, ülkelerin 30 gösterge kullanılarak ölçülen üç ana eksen aracılığıyla küresel olarak olumlu katkıda bulunma yeteneklerini ölçmeye odaklanıyor.

İlk tema: “Gelecek nesillerin eğitimi ve finansmanı”, pozitif fonlama, pozitif eğitim ve pozitif dayanışma temaları.

İkinci tema: “Gelecek nesiller için altyapı”, pozitif kaynaklar ve pozitif dayanışma.

Üçüncü tema: “Gelecek nesiller için güçlendirme”, olumlu etkileşim, olumlu bütünleşme ve olumlu katılım.

Al Khaleej