Buhari, Suudi Arabistan’ın Lübnan’a verdiği desteği vurguladı

Suudi Arabistan’ın Beyrut Büyükelçisi Velid Buhari, Riyad’ın Lübnan ve halkının güvenlik ve istikrarına verdiği önemi vurguladı.

Buhari, Suudi Arabistan’ın Hariri liderliğinde kurulan Lübnan hükümetinin ülkede kalkınma ve gelişme konusunda atacağı adımlardan umutlu olduklarını ifade etti. Suudi Arabistan’ın Lübnan’a ziyarete yönelik halkına yaptığı uyarıyı kaldırma kararının ekonomi, turizm, bir arada yaşama kültürü ve barış başlıklarında olumlu yansımaları olacağına işaret etti.

Suudi Büyükelçi, Daru’l Fetva’da Lübnan Müftüsü Şeyh Abdullatif Deryan ile bir araya geldi. Buhari, Şeyh Deryan’a Suudi Arabistan’ın resmi Lübnan makamlarına ve Daru’l Fetva’ya bağlı yardım ve insani yardım organizasyonları ile iş birliği içinde çalışmalar yürüttüğünü aktardı. Lübnanlılar, Filistinli ve Suriyeli mülteciler için yaptığı hayır işleri ve ülkelerine güvenli bir şekilde dönmeleri için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Büyükelçi Buhari, Lübnan’da Cumhurbaşkanı Mişel Avn başkanlığında, Müslüman ve Hristiyan toplumlar için Dünya İslam Birliği (Rabıta) tarafından düzenlenecek uluslararası zirve için hazırlıkların sürdüğünü belirtti. Lübnan’ın ve başkenti Beyrut’un dinler ve kültürler arasındaki diyalog rolüne vurgu yaptı.

Müftü Şeyh Deryan, Suudi Arabistan ve yönetiminin Lübnan’ın yasal kurumlarının ve Arap misyonunun yeniden güçlenmesi için verdiği desteğini önemine dikkat çekti. Suudi Arabistan ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerinin Lübnan’ın ulusal birliğini daima desteklediklerini ifade etti.

Şarkul Avsat