Sisi’den terörün ortadan kaldırılması için kapsamlı mücadele çağrısı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, terörle mücadele çabalarının tamamlanması gerektiğini vurgulayarak, teröristlerin çatışma bölgelerinden diğer bölgelere hareketleri ile başa çıkabilmek için uluslararası topluma etkili bir mekanizma geliştirme çağrısında bulundu.

Sisi, Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın da katılacağı Mısır, Irak ve Ürdün Üçlü Zirvesi’nin arifesinde, Kahire’de Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’yi kabul etti.

Abdulmehdi ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Sisi, “Terörün tüm tezahürüyle mücadele edebilmek için gerek Arap ülkelerinin, gerekse uluslararası çapta yürütülen çabaların tamamlaması gerektiğini vurguluyorum. Bu korkunç salgını, kapsamlı bir mücadeleden başka ortadan kaldırma yolu yok. DEAŞ’ın başarıyla hezimete uğratılmasının ardından yabancı teröristlerin çatışma bölgelerinden diğer bölgelere yayılması ile başa çıkabilmek için uluslararası toplumu etkili bir mekanizma oluşturmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Sisi, Irak ile aralarındaki öncelikli konunun ekonomik işbirliği olduğunu dile getirerek, daha önce Irak pazarında çalışmış Mısırlı şirketler aracılığıyla Irak’ın yeniden imarında rol almak istediklerini söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Irak’ın birlik, istikrar ve toprak bütünlüğüne verdiği destek ile ülkenin iç işlerine karışılmaması konusundaki tutumunun sabit olduğunu dile getirerek, Irak topraklarını terör örgütlerinden temizleyen Irak liderleri ve ordusunu da tebrik etti.

Şarkul Avsat