​Gazze’den, Tel Aviv’in kuzeyindeki bir eve roket atıldı

Bugün sabah saatlerinde Tel Aviv’in kuzey bölgesinde bulunan bir eve Gazze Şeridi’nden atılan roketin isabet etmesi sonucu 5 kişinin yaralandığı ifade edildi.

İsrail ordusu konu hakkında Twitter hesabından paylaşım yaparak, Gazze Şeridi’nden atılan roketin sabah saatlerinde Tel Aviv’deki bir eve isabet ettiğini ve olayda 5 kişinin yaralandığını duyurdu. AFP’nin video görüntülerinde, tek katlı bir evin enkazı arasında çalışmalar yürüten sağlık personelleri göze çarpıyor.

İsrail ordusu olayın hemen akabinde Gazze Şeridi sınırına çok sayıda asker gönderdiklerini duyurdu. Reuters, İsrail ordusuna bağlı iki piyade tugayının Gazze sınırına doğru harekete geçtiğini duyurdu. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, olayın ardından Gazze Şeridi’ndeki geçişlerin kapatıldığı belirtilirken, olaydan Hamas’ın sorumlu olduğu ifade edildi.

NETANYAHU, ABD ZİYARETLERİNİ YARIDA KESECEK

Öte yandan Amerikan- İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (AIPAC) yıllık konferansına katılmak için Washington’da bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bugün yaptığı açıklamada, ABD ziyaretini yarıda keseceğini ifade ederek, saldırıya karşılık vereceklerini söyledi. Başbakanlık ofisi tarafından yayınlanan bir videoda Netanyahu, “Güvenlik sebebi ile ABD ziyaretimi kısa tutmaya karar verdim. Birkaç saat içerisinde ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceğim ve operasyonları yakından takip etmek için İsrail’e döneceğim” dedi.

Roketin düştüğü Tel Aviv’in kuzeyindeki Mişmeret bölgesi, Gazze Şeridi’ne 80 km’den daha fazla bir mesafede yer alıyor. Bu Gazze’den atılan roketlerin nadir ulaştığı bir mesafe anlamına geliyor.

14 Mart’ta Gazze Şeridi’nden İsrail’e iki roketli saldırı daha meydana gelmişti. İsrail operasyonlarına, Gazze genelinde Hamas’a ait yaklaşık 100 alana baskın yaparak cevap vermişti.

Şarkul Avsat