F1 Sürat Teknesi Dünya Şampiyonası Suudi Arabistan’da yapılacak

2019 Sürat Teknesi (Powerboat) Dünya Şampiyonası UIM F1H2O, 11 ülkenin katılımıyla 28-30 Mart tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın Dammam kentinde düzenlenecek.

Oldukça rekabetçi, zorlu, riskli ve heyecan verici sporlarından biri olarak kabul edilen F1H2O yarışına, Dünyanın en iyi 18 motorbot yarışıcısı katılacak.

AÇILIŞA ÖNEMLİ İSİMLER KATILACAK

Suudi Arabistan’ın açılışa ev sahipliği yapacağı, Uluslararası Motonautique Birliği tarafından 23 Martta açıklandı ve açılış yarışına Monako Prensi Albert II, Dünya Şampiyonu yarışçılar ve F1H2O’nun temsilcileri de yer alacak.

UIM FIH2O’ya ev sahipliği yapmak, Suudi Arabistan Genel Spor Otoritesinin, VİZYON 2030 çerçevesinde çok sayıda eşsiz spor etkinliği ülkede düzenleme çabalarının bir parçası ve Suudi Arabistan’ı, Orta Doğu’nun spor turizmi için lider olarak konumlandırma isteğinin bir sonucu.

11 ÜLKEDEN SÜRÜCÜLER YARIŞACAK

Genel Spor Otoritesi Başkanı Abdul Aziz Bin Türki El Faysal, “Genel Spor Otoritesi, eğlence ve turizm de dâhil olmak üzere gelişimine ve sürdürülebilirliğine katkıda bulunan bir dizi girişim başlatarak spor sektöründe büyük bir adım atmaya çalışıyor” dedi.

H2O Racing’in Başkanı Nicolo Di San Germano, açılışın, Suudi Arabistan’daki Grand Prix’de olacağı için sevincini dile getirdi ve kurumun, Genel Spor Otoritesine, Orta Doğu’daki yarış üssünü genişletme çabaları ve işbirlikleri için teşekkür etti.

15 yıl aradan sonra ilk defa Suudi Arabistan’da düzenlenecek olan 280. yarışta, 11 ülkeyi temsilen dokuz takımla on sekiz sürücü, Suudi Arabistan F1H2O’de şampiyon olmak için mücadele edecekler.

Arab News