Kral Selman, Tunus Halk Temsilcileri Meclisi Başkanı ile bir araya geldi

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz dün akşam Tunus’ta, Halk Temsilcileri Meclisi Başkanı Dr. Muhammed en-Nasır ile bir araya geldi.

Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Şura Konseyi ile Halk Temsilcileri Meclisi arasındaki önemli işbirliği alanları gözden geçirildi.

Kral Selman ayrıca, Tunus Diyanet İşleri Bakanı Ahmed Adhoum, Zeytun Camii İmamı Şeyh Hişam bin Mahmud, Ukba Camii İmamı Şeyh et-Tayyib, Malik bin Enes Camii İmamı Şeyh Afif es-Sebbati ve Kral Abdulaziz Camii İmamı Şeyh İsmail bin Abbas ile görüşme gerçekleştirdi.

Tunus Diyanet İşleri Bakanı ve beraberindeki heyet, Kral Selman bin Abdulaziz’in ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, Kral Selman’a Tunus’taki birçok caminin yenilenmesi için verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Toplantıya Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı İbrahim el-Assaf, İçişleri Bakanı Prens Abdulaziz bin Suud bin Nayef bin Abdulaziz, Ticaret ve Yatırım Bakanı Dr. Macid bin Abdullah el- Kasbi, Maliye Bakanı Muhammed bin Abdullah el- Cud’an, Afrika İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Kattan ile Suudi Arabistan’ın Tunus Büyükelçisi Muhammed el Ali katıldı.

Şarkul Avsat