​Filistin’de Erez ve Kerm Ebu Salim sınır kapıları açıldı

Gazze tarafından geçtiğimiz hafta atılan bir roketin İsrail’in Şaron bölgesindeki Mişmeret kasabasında bir evin tahrip etmesinin ardından kapatılan Erez Sınır Kapısı (Beyt Hanun) ile  Kerm Ebu Salim (Kerem Şalom) Sınır Kapısını bugün yeniden açıldı.

İsrail Savunma Bakanlığı Sözcüsü tarafından AFP’ye yapılan açıklamada,  Gazze Şeridi’nden atılan bir roketin Tel Aviv’in kuzey bölgesinde bir eve düşmesi ve 7 kişinin yaralanmasının ardından kapatılan Gazze’ye ticari ürün girişinin sağlandığı tek nokta olan Kerm Ebu Salim ile yolcu geçişi için kullanılan Erez Sınır Kapısı’nın yeniden açıldığı bildirildi.

Öte yandan, İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Andrea Twitter üzerinden bir açıklamada bulunarak, orduya ait tankların Gazze Şeridi’nde Hamas’a ait noktaları vurduğunu duyurdu.

Sözcü, bu saldırının dün gece Gazze Şeridi’nden İsrail’e fırlatılan rokete misilleme olarak yapıldığını da söyledi.

İsrail’in söz konusu top atışları, Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü’nün 1. yıldönümü ve 43’üncü Toprak Günü’nde düzenlenen gösterilerde İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu 4 Filistinlinin hayatını kaybetmesi, 316 kişinin ise yaralanmasının ardından geldi.

Resmi Filistin kaynaklarına göre, Gazze Şeridi’nde 2007 yılından beri uygulanan İsrail ablukasının kaldırılmasını talep eden Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin geçtiğimiz yıl başlamasından bu yana 270’den fazla Filistinli öldürüldü, 30 binden fazlası ise yaralandı.

Şarkul Avsat