“Lübnan’da ekonomik reformlar gerekli düzeye ulaşmadı”

Dünya Bankası’nın Orta Doğu Bölgesi Başkan Yardımcısı Ferid Belhac, Lübnan’daki ekonomik durumu ‘zayıf’ olarak niteleyerek, ekonomik reformların istenilen düzeye ulaşmadığını söyledi.

Belhac, Lübnan Maliye Bakanı Ali Hasan Halil ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Lübnan’daki ekonomik durum zayıf, bunu defalarca söyledik. Bugün en önemli şey halkın beklentilerine karşı Lübnan hükümetinin, reform seviyesinin nasıl yükseleceğidir. Çünkü bu reformlar, çok önemli. Lübnan, onu destekleyen, ekonomik ve sosyal durumunda önemli olan bağışçılarla birlikte çalışmak için bunları gerçekleştirmeli” ifadelerini kullandı.

Dünya Bankası’nın olumlu, açık ve doğru bir şekilde şeffaf ve yüksek düzeyde görüş alışverişinde bulunduğu, Lübnan’ın bir destekçisi olduğunu belirtti.

Belhac, “Lübnan hükümetinin gerçekleştireceği reformlara hepimizin ihtiyacı var. Ancak hala gerekli düzeye ulaşmadı” dedi.

Lübnan’ın bu reformları siyasi ve ekonomik seviyelerde gerçekleştirme kabiliyetine ikna olup olmadığı sorulduğunda, “Buna inanmasak, bugün burada olmazdık, elbette inancımız var. Lübnan’da olumlu şeyler var, ancak aynı zamanda beklenen seviyeye ulaşmadı” şeklinde konuştu.

Şarkul Avsat