Ak Parti seçim sonuçlarına itiraz edecek

AK Parti, yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye’nin en büyük üç kenti olan İstanbul, Ankara ve İzmir’de seçimleri kaybetti.  İktidar partisi yaptığı açıklamada sonuçlara itiraz edeceğini açıkladı.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, CHP’nin Ankara Belediye Başkanlığı’nı almasının ardından, Ankara’da 25 ilçenin tümünde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz edeceklerini ve sonucun lehlerine değişeceğini düşündüklerini belirtti.

“LEHİMİZE DÖNÜŞECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

AK Parti Genel Sekreteri Şahin, partisinin genel merkezi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şahin, Ankara’da yapacakları itirazlar neticesinde sonuçların değişip değişmeyeceğine ilişkin yöneltilen bir soruya, “Biz şu an kamuoyuna yansıyan aradaki farkın azalacağını ve bizim lehimize pozitif bir sonuca dönüşeceğini düşünüyoruz. Bu bizim tespitimiz ama bu konuda karar verecek olan hiç şüphesiz ki yargı mercileridir” şeklinde yanıt verdi.

Öte yandan, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti’nin adayı olan rakibi Binali Yıldırım’ın önünde olduğunu söyledi.

Ellerindeki verilere göre İstanbul’da kazandığının çok açık olduğunu dile getiren İmamoğlu, “Şu an itibarıyla net sonucumuz şu; bizimle rakibimiz arasındaki oy farkı 25 bin 158’dir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin Ankara adayı Mansur Yavaş’ın kazandığının açıklanmasının ardından parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu, “Halk demokrasiden yana tavır koydu” diyerek, partisinin İstanbul, Ankara ve İzmir’de kazandığını söyledi.

Bu arada, yerel seçimler sonrası Türk Lirası haftaya Amerikan Doları karşısında yüzde 1,2 değer kaybederek başladı.

Şarkul Avsat