Suudi Arabistan’da ilk metal dışı boru tesisi açıldı

ABD merkezli National Oilwell Varco şirketinden dün yapılan açıklamada, Suudi Arabistan’da metal dışı boru üretimi için ilk endüstriyel tesisin açıldığını duyurdu. Uluslararası alanın önde gelen şirketlerinden olan Varco, ham petrol ve uluslararası gaz sektörü için teknoloji, ekipman ve hizmet sağlıyor.

Yeni tesisin açılış törenine Suudi Aramco CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Mühendis Âmin Nasser katıldı.

Aramco Teknik Hizmetler Başkan Yardımcısı Ahmed El-Saadi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şirketin katma değer ve yerel üretimi artırarak hidrokarbona dayalı yeni endüstriler geliştirmeyi, kaynaklarını çeşitlendirmek için Suudi Arabistan’da ve ülke dışında birçok alanda önemli büyüme yarattığını söyledi.

El Saadi, Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada Saudi Aramco’nun projelerinin ve fırsatlarının yerel ve uluslararası yatırımcılarla,  ABD’li National Oilwell Varco gibi prestijli şirketlerle geniş bir ticari ve endüstriyel ortaklık ağı sağladığını söyledi. Başkan Yardımcısı ayrıca şirketin enerji sektöründe kullanılan teknoloji ve endüstriyel ekipman alanında 150 yılı aşkın bir deneyime sahip olduğunu belirterek 70 ülkede faaliyet gösterdiğini ifade etti.

El Saadi, National Oilwell Varco şirketinin ikinci sanayi kenti Ed- Dammam’da sondaj çalışmalarını desteklemek için üretim ve hizmet tesislerine yatırım yapılmasından duyulan memnuniyeti ifade etti.

Şarkul Avsat