Nizar Zakka’nın oğlu Lübnan yönetiminden yardım istedi

İran’da tutuklu bulunan Lübnanlı mühendis Nizar Zakka’nın en küçük oğlu Ömer Zakka, ABD, Lübnan yönetimi ve yardım edebilecek herkese babasının serbest bırakılmasına destek vermeleri için çağrıda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Washington’da görüşen Ömer Zakka, Donald Trump yönetimine olayı takip etmesi ve babasına yardım etmeleri çağrısında bulundu. Nizar Zakka’nın ailesi, Ömer’in görüşme talebinin Bakan Pompeo tarafından kabul edildiğini açıkladı. Ömer, Pompeo ile görüşmesinin ardından “Babam ve Zakka ailesinin diğer üyeleri adına, Bakan Pompeo ve ekibine babamın bize geri getirilmesine yardımcı olmak için yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bakan Pompeo’nun, babamın kaçırılma konusunu gündeme getiren ilk ABD yetkilisi olduğunu unutmamalıyız. O zamanlar Kansas eyaleti Temsilciler Meclisi üyesiydi. 22 Ekim 2016’da Meclis’teki İstihbarat Komitesi önünde Nizar dosyasını ele aldı” ifadelerini kullandı.

Pompeo ve bakanlıktaki üst düzey yetkililere, tutuklu bulunan babasının durumu hakkında bilgi verdiğini aktaran Ömer Zakka, İran Kadın ve Aile Bakanlığı Yardımcısı Shahindokht Molaverdi’nin Tahran hükümeti adına yaptığı resmi davetiyle Eylül 2015’te İran’a gittiğini belirtti. Babasının orada tutuklandığını söyleyen Ömer Zakka “Lübnan resmi görevini yerine getirirse babamın geri döneceğinden eminim” dedi.

Şarkul Avsat