Fas’ın muhalif liderine verilen hapis cezası onandı

Fas Mahkemesi, Nasır ez-Zefzafi ve beraberindeki üç kişiye, ‘2016 sonbaharı ile 2017 yazında el-Huseyme kenti ve çevresinde istikrarı bozan protestolar düzenlemekten’ verilen 20 yıl hapis cezası kararını onayladı.

Ez-Zefzafi, 2017 yılında ekonomik ve sosyal problemler sebebiyle el-Huseyme kentinde düzenlenen protestolara katıldığı sırada gözaltına alınmıştı.

Protestolarda gözaltına alınanların genel avukatlığını yapan Muhammed Agnag, kararı ‘çok edici’ olarak değerlendirirken, mahkemenin davayı yeterince incelemesi ve kanıt sunması gerektiğini belirtti.

30 YILA KADAR YARGILANABİLİR

Avukat Muhammed el-Hüseyni ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, mahkemenin kararı onayladığını belirterek, sanıkların dikkate alınması gereken yeni bir şey sunmadıklarını ve savunma için duruşmaya katılmadıklarını ifade etti.

Avukat açıklamasında, ez-Zefzafi’ye 20 yıl hapis cezası verilmesinin mahkemeye sunulan deliller neticesinde olduğunu ifade ederken, 30 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabileceğini söyledi.

Aynı mahkeme gazeteci Hamid el-Mehdavi’ye ise ‘devlet güvenliğini etkileyen bir suçu bildirmemek ve protesto düzenlemek’ suçlarından üç yıl hapis cezası verdi.

Şarkul Avsat