Birleşik Arap Emirlikleri’nin en iyi yürüyüş parkurları

Havalar ısınmadan önce, körfez ülkelerindeki birçok yürüyüş parkurunu keşfetme fırsatını bulabilirsiniz. Dağlardan vadilere, çöllerden barajlara kadar şehirden kaçmak için gidilecek birçok yer var ve yürüyüşlerde bölgenin kültürel mirası hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

WADI MONAY, RAS AL KHAIMAH

Başlangıç ​​seviyesindeki bu yürüyüşçüler için ideal olan Wadi Monay, Şarka Karayolu üzerindeki tarihi bölgeye, Dubai’den sadece 1,5 saatlik mesafede. Wadi Monay yürüyüşü, üç, dört saat kadar sürüyor. Yürüyüşçülerine eski yerleşim yerlerinin kalıntılarına ve çeşitli doğa alanlarına götürüyor. Yürüyüş, kaya dolgulu bir vadilerden yerleşim yerlerine  iner. Vadilerden yerleşimlerine inmeden önce sizi harika bir manzara bekliyor.

HATTA HIKE

Hatta yürüyüşü,  Hatta Barajı yakınlarındaki bir çiftlikte başlıyor. Daha geniş bir dağ yoluna ulaşmadan önce başlangıçta dağ sırtları arasındaki dar girişlerden geçmek zorunda kalıyorsunuz. Yol boyunca sayısız çiftlikler var ve geniş bir girintiye ulaşmadan ve baraja geri dönmeden önce küçük bir köyden yürümek zorunda kalıyorsunuz. Düzenli olarak dağ yürüyüşü yapan Emirates Canyoneering Club’dan Christopher Craver, yürüyüşçüler dağların tepesine doğru dar vadi girişlerini takip ederken dikkatli olmak gerektiğini çünkü kayaların kırılgan ve tırmanma isteğinizde çökmeye eğilimli olduğunu söylüyor. Fiziksel zorluğa rağmen, bu 10 kilometrelik orta zorluktaki bu yol dört ila altı saat sürüyor.

CEBEL KATAR, BURAYMI

Cebel Katar yürüyüş parkurundaki bu yürüyüş, çeşitli güzel arazilerden oluşan, orta seviyeli bir yürüyüş. Yaklaşık olarak üç saat sürüyor. Al Ain ve Buraimi arasında yer alan dağ, yamaç ucunda bulunan yemyeşil yeşilliklerden dolayı “Asma Bahçeler” olarak bilinir. BAE Trekkers, gece boyunca orada Wadi Shams Resort’ta kalarak grupları çekiyor ve cumartesi günleri yakınlarda bulunan Wadi Sharm’daki muz tarlalarına yürüyüşe çıkarıyorlar. Muz tarlalarında yapılan bu yürüyüş, bir gün önceki yürüyüşe göre daha kolay, bu  yürüyüş öğlen yemeği ve vadide yüzme de dâhil olmak üzere yaklaşık üç saat sürüyor.

WADI AL FAR, JEBEL JAIS, RAK

İki saat süren bu yürüyüş, yukarıdaki yaylada bulunan sürpriz bir piknik alanı ile aşağıdaki vadinin muhteşem manzarasını katılımcılarına sunuyor. Craver, bu yürüyüşün yükseklik korkusu olan kişilere uygun olmadığını dile getirdi. Yürüyüş alanı 5 km olsa da tamamlanması beş saat sürüyor. Sonunda, yürüyüş bir yaylaya ve bir miktar yağıştan sonra yeşil eski bir köyde bitiyor.

SAKLI VAHA, JEBEL JAIS, RAK

Craver’ın “BAE’deki en nefes kesici yürüyüşlerden biri” dediği bu yürüyüş, yeşillik ve palmiye ağaçlarıyla dolu dağların ortasında tatlı bir ovaya yöneliyor. Hem Craver hem de Adventurati Outdoors’un RAK’ta yaşayan Paige Duvenage, konumun görkemli ama geçmesi zor olduğu konusunda hemfikirler ve bu orta-ileri zammın üstesinden gelmek için bir rehberin mutlaka gerekli olduğunu söylüyorlar. Yürüyüşü tamamlamak yaklaşık olarak altı ile sekiz saat arasında sürüyor. Yürüyüş alanı köy çiftçileri bulunuyor bu nedenle de yürüyüşçülerin hem orada yaşayan insanlara hem de doğaya saygılı olmaları gerekiyor.

BALKON YÜRÜYÜŞÜ, JEBEL JAIS, RAK

Bin 300 metre yükseklikten başlayan, 180 derecelik bir panoramik Jebel Jais manzarasına sahip olacağınız eski bir yerleşim yerine doğru devam eden bu yürüyüş alanın bölge de karşılaştırılabileceği bir rakibi bulunmuyor.  Düşük zorluk seviyesindeki bu yürüyüş, gidiş dönüş yaklaşık 4kmdir ve tamamlanması iki ila üç saat sürüyor.

HACJAR YÜRÜYÜŞ PARKURU DIBBA, FUJAIRAH

Doğu kıyısında yer alan Füceyre Sıradağları, dış mekânı deneyimlemek isteyenlere kendine özgü deneyimler sunuyor. Harika bir manzara sahip bu parkur dört ila beş saat sürüyor.

The National