​Kuveyt, sel felaketiyle boğuşan İran’a ikinci yardım uçağını gönderdi

Kuveyt’in İran’daki sel mağdurları için gönderdiği tıbbi ekipman, gıda malzemeleri ve su pompaları ile dolu ikinci yardım uçağı dün Tahran’a ulaştı.

Abdullah Mübarek Hava Üssü’nden havalanarak İran’a ulaşan uçak, sel mağdurlarına ulaştırılmak üzere 40 ton tıbbi gıda ve yardım malzemesini içeriyor. Kızılay İdaresi Başkan Yardımcısı Enver el-Hasavi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, selden etkilenen mağdurlara acil yardım sağlama çabalarının Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın talimatı ile yapıldığını ifade etti.

El-Hasavi açıklamasında, Kızılay’ın selden etkilenen bölgelerdeki mağdurlara yardım elini uzatmaktan çekmediğini söyledi.

Kuveyt Kızılay’ı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Hilal Musaed al-Sayer açıklamasında, yardım uçağının bin 600 âdet yemek sepeti, bin 200 pirinç torbasının yanı sıra selden etkilenenlere 40 ton gıda malzemesi ulaştırdığını belirtti.

Açıklamada saha ekibinin yanı sıra, Kuveyt’in Tahran Büyükelçiliği ve İran Kızılay’ı ile koordineli bir şekilde yardımın denetleneceği ve sel mağdurlarına ulaştırılacağı aktarıldı.

Heyet Başkanı al-Sayer açıklamasında, yardımın sel mağdurlarının acılarını bir nebze de olsa hafifletmeye katkı sağlamayı umduğunu belirterek, Kuveyt Kızılay’ının yardım sağlama çabalarını sürdüreceğine vurgu yaptı.

Kuveyt’in ilk yardım uçağı geçtiğimiz Cuma günü İran’a ulaşırken, Kuveyt Kızılay’ı son zamanlarda selden etkilenen mağdurlara yardım etmek için çabalarını sürdürüyor.

Şarkul Avsat