Suçsuz yere geçen 40 yıl hapsin hikayesi: Tek başına

Albert Woodfox, hapishanedeki zamanlarını anlattığı ‘Solitary: My Story of Transformation and Hope (Tek Başına: Dönüşüm ve Umut Hikâyem) kitabını satışa çıkardı.

Goodreads.com’da bir yorumcu “Hikâyesi inanılmaz. Yaşadığı deneyim hem kalbinizi kırar hem de örneklerle sizi cesaretlendirir” diyerek kitap hakkındaki görüşlerini paylaştı.

40 YIL BOYUNCA SUÇSUZ YERE HAPİS YATTI

Goodreads.com yorumu, “Woodfox’un hikâyesi olağanüstü bir hayatta kalma hikâyesi. Woodfox, hapishanede cinayet işlemek suçu ile yanlış bir şekilde suçlanan ve mahkûm edilen ve 40 yıl boyunca adını temize çıkarmak için mücadele etti. ‘Tek Başına’ herkesin deneyimlemesi gereken tutkunun, terörün ve umudun güzel bir birleşimi” dedi.

“İNSANLIK DIŞI”

The New York Times’ta yer alan Thomas Chatterton Williams, “Özenle yazılmış 400 sayfa boyunca, Woodfox sadece mücadele etmekle kalmayıp, gelişmek için olağanüstü yeteneğini de anlamlandırmaya çalışıyor. Kitap edebi bir eser değil ve belki de bu kitabı güçlü kılan, deneyimin bütün gücünün ve büyüklüğünün ortaya çıkmasını sağlayan şeydir” şeklinde konuştu.

Ödüllü yazar Ibram X., “Tek Başına, şoke edici bir hikâye ve hücre hapsinin insanlık dışı olduğunu açıkça ortaya koyuyor” diye yorumda bulundu.

Arab News