Dubai yabancılar için en güvenilir yatırım merkezi

Doğrudan Yabancı Yatırım (DYY) için küresel bir cazibe merkezi olan Dubai, Emirlikler içerisinde birinci sıradaki yerini korudu ve geçen yıl bu alandaki yüzde 41’lik büyüme oranı ile 38.5 milyar Dubai Dirhemi’ne (10.4 milyar dolar) ulaştı.

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) tarafından bildirildiği üzere, dünya çapında DYY 2018’de yüzde 19’luk bir düşüş gösterdiğinden Emirlik, küresel eğilimi artırdı.

Emirlik, 2018 yılında 523 DYY projesini çekmesiyle 2017’ye göre yüzde 43 artış gösterdi ve Emirlik’in yeni yatırım projelerinin sayısındaki küresel sıralamasını dördüncü dereceden üçüncü seviyeye çıkardı.

DYY projeleri, 2018 yılında 25 bin yeni iş imkânı yaratarak yüzde 77 büyüdü ve Dubai’yi DYY’de dokuzuncu sıraya yükseltti.

Dubai Hakimi Şeyh Muhammed bin Raşid, “Yeni yıllık rakamlar, yatırımcıların, Emirlik’in ekonomik büyümeyi sürdürme becerisine duyduğu güveni yansıtıyor ve bu küresel liderliği giderek daha da artıracak” diye ifade etti.

DYY’de yapılan yatırımların yüzde 46’sı konaklama ve yemek hizmetleri, yüzde 15’i ticari inşaat, yüzde 8’i konut binaları inşaatı, yüzde 5’i sanat, eğlence ve dinlenme, yüzde 4’ü finans ve sigorta alanlarına yapıldı.

Khaleej Times