Emily Bazelon, ABD’deki savcıların gücünü yazdı

Emily Bazelon’ın kaleme aldığı Charged (Suç) kitabı, savcıların gücü ve ABD’deki ceza adaleti sisteminin rolü hakkında ilginç ve aydınlatıcı bir kitap.

Goodreads.com’da bir okuyucu, “Ünlü araştırmacı gazeteci Emily Bazelon ‘Amerika’nın toplu hapsetme krizinde savcının denetlenmeyen gücünü itici güç olarak ortaya koyuyor ve ayrıca bir çıkış yolu sunuyor. ABD’nin ceza adalet sistemi rakip iki taraf arasında bir yarış olması gerekiyordu: davacı ve savunma, savcılar adil bir şekilde bu mücadeleyi yönetmesi gerekiyordu” diye yorumda bulundu.

“SAVCILAR KİMİN YAŞAYIP ÖLECEĞİNE KARAR VERİYOR”

Yorum, “Fakat pratikte, eşit olmayan yarışmadan üst sınıf olan savcılar. Savcılar, herkesten daha çok kimin özgür olacağına ya da hapishaneye gideceğine veya kimin yaşayıp kimin öleceğini belirleyen taraf” diye devam ediyor.

David Lat, New York Times’ta yer alan yorumda şunları söylüyor: “Eğer savcılık hizmeti, başarılı siyasi kariyer için altın bilet değilse, o zaman savcı olmak, güç ve prestij arayan genç avukatlara parlaklığını biraz kaybedebilir. Belki de bu iyi bir şeydir.”

Arab News