İşte görülmesi gereken 25 şehir arasına giren 3 Arap şehri!

Bu kadar zengin ve kalıcı mirasa ve çeşitli doğa manzarasına sahip olan Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesi, gezginlere dünyanın yedi harikasını ve daha fazlasını sunuyor: Dağlar, adalar, çöller, plajlar, şelaleler, vadiler ve kozmopolit merkezler. Bu nedenle bölgede bulunan 3 şehrin mutlaka ziyaret edilmesi gerekilen yerler listesinde yer alması şaşırtıcı değil.

TripAdvisor, 2019 Travellers’ Choice kapsamında dünyanın en iyi 25 şehrini belirledi. Bu şehirler arasında Orta Doğu’dan ve Kuzey Afrika’dan 3 şehir yer alıyor. Bunlar:

FAS, MARAKEŞ ŞEHRİ

Fas, Marakeş şehri 9. sırada yer alıyor. Hareketli bir şehir olan Marakeş, Kuzey Afrika’yı düzenli olarak ziyaret eden ünlü tasarımcılar, şarkıcılar, sanatçılar ve sporcular tarafından kültürlerin bir arada yaşadığı bir mekân olarak kabul edildi. Hem lüks beş yıldızlı otel severlere hem de çeşitli gezginlere hitap ediyor.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Afternoon tea 😍 #riad – Marrakech 📸 @jetset_anna

Simply Morocco (@simplymorocco)’in paylaştığı bir gönderi ()

TripAdvisor Fas’ın başkenti için şunları söyledi: “Marakeş’in ‘Kızıl Şehri’ pazarlar, bahçeler, saraylar ve camilerle dolu büyülü bir yer” Şehirde görülmeye değer yerler olarak Gizli Bahçe, Fotoğraf Evi ve Boucharouite Müzesi listeleniyor.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ, DUBAİ

BAE, Dubai 10. sırada yer alıyor. Emirlik şehri, modernitenin en ileri noktasında ve insanları nasıl etkileyeceğini biliyor. Çok kültürlü bir merkez olan Dubai, aileler, aksiyon arayanlar, alışveriş yapmak isteyenler, plaj severler ve kültür meraklıları gibi herkesin kendisine ait bir yer bulacağı bir şehir ve sizi kesinlikle şaşırtacaktır.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Dubai. Not a mirage. ✨

TripAdvisor (@tripadvisor)’in paylaştığı bir gönderi ()

TripAdvisor Dubai için şunları söyledi: “Dubai, modern kültürle tarihi, dünya standartlarında alışveriş ve eğlence ile macerayı birleştiren bir şehir.” Şehirde görülmeye değer yerler olarak Şeyh Muhammed Kültür Anlayışı Merkezi, Gurunanak Darbar Şıh Tapınağı ve Uçurtma Plajı’nı listeliyor.

MISIR, HURGADA

Mısır, Hurgada şehri ise 21. sırada yer alıyor. Kızıldeniz sahil kasabası, Mısır’ın sayısız ünlü plajlarına ve tüplü dalıştan yelkene kadar su sporları sunan çarpıcı plaj merkezlerine ev sahipliği yapıyor. Çarşılar ve geleneksel restoranlar, gezginlere ülkenin eşsiz mirasına dokunmalarını sağlıyor.

 

TripAdvisor Hurgada için şunları söyledi: “ Hurgada, rüzgâr sörfü için mükemmel olan mercan resifleri ve turkuaz rengi denize sahip Mısır’ın Kızıldeniz Kıyısı’nda bir tatil kasabası.” Şehirde görülmeye değer yerler olarak; Makadi Su Dünyası, Mahmya Adası ve Scuba Hurgada Dalış Merkezi olarak listelendi.

Emirates Havayolları TripAdvisor ödüllerinde dünyanın en iyi birinci sınıf kabini ödülünün sahibi oldu.

Harpers Bazaar Arabian