Suudi Arabistan’da çiçek diken mahkumların cezasında yüzde 25 indirim

Suudi Arabistan, cezaevlerinde oluşturulan eğitim kursları sayesinde mahkumlara, hem meslek edindirme ihtiyacı, hem de rehabilitasyonu sağlanmış olacak. Ayrıca düzenli olarak programa katılan kursiyerlerin ceza sürelerinde de indirime gidilecek.

Suudi Arabistan’da ziraat alanında eğitilen bir grup kursiyer mahkum, Cezaevleri Genel Müdürlüğü’nün rehabilitasyon programları kapsamında, İçişleri Bakanlığı binası çevresinde peyzaj çalışması yaptılar.

Mahkumların cezalarının sona ermesinden sonra küçük tarım projelerinin önünü açan bir topluluk girişimi oluşturuldu.

“Umut Enerjileri” projesi çerçevesinde oluşturulan konuk programı, talep eden kişilerin oluşturulan zanaat kurslarından birinde eğitim almasını destekliyor.

Söz konusu program, kurs sonrası cezaevinden tahliye edilen mahkumlara hayattaki kazanımları doğrultusunda mesleki alanda ilerleme olanağı tanıyor.

Cezaevleri Genel Müdürlüğü’nün müfredatı gereği, kurumun talimatlarına uygun olarak eğitim programlarına katılan misafirlere cezanın yüzde 15’ini düşürme hakkı tanınıyor. Eğer mahkum, programları düzenli olarak takip ederse bu hak yüzde 25’e yükseliyor.

Cezaevlerinin Genel Müdürü Binbaşı General Muhammed bin Ali El Asmari, Cezaevleri Genel Müdürlüğü’nün misafirlerine yönelik tüm rehabilitasyon ve reform programlarını harekete geçirme konusundaki çalışmalara dikkat çekti.  Mahkumların mesleki eğilimlerini öğrenerek becerileri doğrultusunda en uygun programa yönlendirildiklerini ve eğitmenler vasıtasıyla yeteneklerini geliştirdiklerini belirtti.

SPA