​Arap Koalisyonu Husilere ait iki askeri tesisi hedef aldı

Yemen’deki meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu, Husi milislerin insansız hava araçlarının (İHA) montajını yaptığı üretim tesisi ile füze fırlatmada kullanılan rampaların saklandığı depoyu imha etmek amacıyla bu sabah askeri bir operasyon gerçekleştirdi.

Arap Koalisyonu Sözcüsü Albay Turki el-Maliki, Arap Koalisyonu Ortak Kuvvetler Komutanlığı’nın bu sabah 04.17’de, Husi milislerin İHA montajı için kullandığı bir üretim tesisi ile füze fırlatmada kullanılan rampaların saklandığı depo olmak üzere iki askeri hedefi imha etmek amacıyla askeri bir operasyon gerçekleştirdiğini bildirdi.

Sözcü el-Maliki, söz konusu operasyonun, Ortak Kuvvetler Komutanlığı tarafından, İran destekli Husi milislerine ait İHA tesisleri ve lojistik hedefleri hedef alma amacıyla 19 ve 31 Ocak 2019, 09 Şubat 2019 ve 23 Mart 2009 tarihlerinde yürütülen operasyonların devamı olduğunu söyledi.

Albay Turki el-Maliki, Ortak Kuvvetler Komutanlığı’nın, Husi milislerin bu tür imkanlara ulaşmasını engellemekle birlikte İHA’lar kullanılarak gerçekleştirilen terör eylemlerinin tehdit ve tehlikelerinden sivil ve yerleşim bölgelerini korumak için gerekli tüm önlemleri alma konusundaki kararlılığını vurguladı.

Husi hedeflerine karşı düzenlenen askeri operasyonun uluslararası insancıl hukuk kurallarına uygun olarak düzenlendiğini belirten el-Maliki, Ortak Kuvvetler Komutanlığı’nın, sivilleri korumak ve bunlara yönelik zararları önlemek için tüm tedbir ve önlemleri aldığını da sözlerine ekledi.

Şarkul Avsat