Dubai’de start-up zirvesi

İş yaratmada temel motor olarak işe başlamaların rolü, 8-10 Nisan 2019 tarihleri ​​arasında Dubai’de gerçekleşecek olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ekonomi Bakanlığı’nın girişimi olan Yıllık Yatırım Toplantısı Yeni Girişimci (AIM Start-up)’ler tartışılacak. Yıllık Yatırım Toplantısı Start-up “Başlangıç ​​ve KOBİ’leri Güçlendirmek için Küresel Sayısallaştırmayı Kullanmak” teması altında bir araya gelecek.

AIM Startup Organizasyon Komitesi Başkanı Dawood Al Shezawi, “Dünya çapında milyonlarca yeni girişim kuruldukça daha fazla iş yaratılıyor, ülkeler arasında daha fazla yaşam kalitesi ve daha iyi yaşam standardı sağlayacak fırsatlar üretiliyor. Yeni başlayanların bu spesifik rolü, işsizlik oranına ilişkin küresel çabalar için son derece kritiktir.” dedi.

Al Shezawi, “Her yıl, işgücü piyasasına katılan yeni profesyoneller görüyoruz. Orta Doğu ve Kuzey Afrika (ODKA) bölgesinde, bir endüstri uzmanı, 2018 ve 2035 yılları arasında her yıl yaklaşık altı milyon ek kişinin işgücüne katılacağını tahmin ediyor. Yetişmek için gerekli araçlara ihtiyacımız var.” diyerek AIM Start-up’a katılanlar, yeni başlayanlar için özellikle fakirler için kaliteli işler sunduğundan emin olmak için çaba sarf ettiğimizden, bu konuyla ilgili fırsatlara ve zorluklara daha yakından bakacaklarını belirtti.

Al Shezawi, “Ayrıca, yeni çalışanlarımızı pazarın ihtiyaçları ile eşleşmeleri için doğru yetkinliklerle donatma çabalarımızı da incelemeliyiz. AIM Başlangıcında, katılımcılar bu konuyla ve segmentle ilgili diğer acil kaygıları ele alacaklardır. Buna ek olarak, etkinlik, global yatırımcılarla ve potansiyel iş ortaklarıyla tanışma fırsatı veren umut verici yeni girişimler sağlayacak. Sermayeyi artırmak, yeni pazarlara açılmak ve büyük yatırımcılar, iş liderleri, uluslararası kurumların temsilcileri ve devlet kurumları ile anlamlı iş ilişkileri kurmak isteyen şirketler için ideal bir platform olacaktır.” dedi.

WAM