Rabıta, Tataristan Müslüman Örgütü ile işbirliği anlaşması imzaladı

Dünya İslam Birliği’nin (Rabıta), Tataristan Müslüman Örgütü ile işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma sevgi, açıklık ve uyum değerlerini teşvik etmeyi amaçlayan ılımlı dini ve entelektüel konulara yönelik deneyim alışverişinde bulunma ve ortak hedeflere ulaşmayı amaçlıyor.

Rusya Federasyon Tataristan Özerk yönetimi Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, başkent Kazan’daki ofisinde Rabıta Genel Sekreteri Dr. Muhammed el-İsa’yı kabul etmişti. Anlaşma Minnihanov’un huzurunda Dr. İsa ve Tataristan Müftüsü Şeyh Kamil Semiallah bin İskender arasında imzalandı.

İşbirliği anlaşması, İslam’ın tanımı ve ilkeleri konusunda ılımlılığı yayma, radikalizm ve İslamofobi ile mücadele, İslam’ın aşırılık yanlısı hareketler ve sapkın eğilimler üzerindeki konumunu belirleme konusunda işbirliği ve koordinasyonu içerdi.

Minnihanov, Rabıta’nın İslami anlayışı yayma, uyum, barış ve hoşgörü ilkelerini netleştirme çabalarına değindi. Toplantıda ayrıca, Rabıta’nın Tataristan’daki varlığına ilişkin ortak çıkarları da gözden geçirdi.

Anlaşma, İslam Dünyası’nın İslam’ın gerçeği ve hoşgörü ilkelerini netleştirmekle ilgilenen küresel bir kuruluş olarak vizyonlarına, yönelimlerine ve çabalarına dayanıyor. Taraflar, konferanslar, seminerler, programlar ve panel tartışmaları dahil, kendi taraflarının konularının, taahhütlerinin ve tarihlerinin kararlaştırılacağı ortak faaliyetlerin uygulanmasına karar verdiler.

Şarkul Avsat