O ülkede evcil hayvan bile kiralayabilirsiniz

Dubai’de stil sahibi olmanız için yüklü bir banka hesabına sahip olmanıza gerek yok. Artık Dubai’de istediğiniz her şeyi kiralayabilirsiniz. Lüks arabalardan, tasarım çantalarına ve ayakkabılara kadar her şeyi kiralayabilirsiniz. Hatta evcil hayvan bile…

Kiralama kültürü bin yıllara dayanan bir kültür. Bu yüzden de insanlar bir şeye sahip olma zorunluluğu hissetmiyor.

Kiralanmış gardırop hizmetleri, yüksek fiyatlı etiketler, çok harcadığı için suçluluk duyma veya darmadağın dolapları olmadan yeni kıyafetler giymenin heyecanını sağlıyor. Kiralanan evler bütçeyi aşmıyor ve gençlere istedikleri zaman ayrılma özgürlüğü veriyor. Aynı şey arabalar içinde geçerli.

EKONOMİSTLER: KİRALAMA KÜLTÜRÜ İHTİYACA GÖRE DEĞİŞİYOR

Dubai merkezli ekonomist Kassim Dakhlallah kirala konusuyla ilgili “Ekonomi fazla üretken ve müşterilerin psikolojisi buna uymuyor. Bu yüzden de müşteriler satın almaktansa kiralamayı tercih ediyor. Bir ev kiralama kararı, esas olarak istikrarsızlığa ve birçok durumda alıcının hak etmediği güçlü gereksinimlere dayandırılıyor” yorumunda bulundu.

Abu Dabi merkezli ekonomist Vimal Kaim ise, “Ev, araba gibi ilgi alanlarımıza giren eşyaları satın mı almalıyız yoksa kiralamalı mıyız sorusu, sık sık karşılaştığımız bir soru. Ekonomistler olarak bu durumda tüketicinin rasyonel varsayımları dikkate alması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Kaim, “Eğer bir ülkede geçici olarak kalıyorsanız, bir şeyi satın almak yerine kiralamak daha mantıklı. Ama eğer o ülke de kalıcı ya da uzun süreli planlar yapıyorsanız, bir şeyi satın almak, kiralamaktan daha mantıklı bir tercih” diye de ekledi.

Birçok ekonomiste göre kiralama kültürü uzunca bir süre daha devam edecek. Günümüz gençleri kiralama kültürü ile beslenen bir nesil ve bu trendin her zaman kalacağını düşünüyorlar.

Gulf News