Suriye’nin iç yüzünü yansıtan kitap: No Turning Back

Rania Abouzeid’in kaleme aldığı No Turning Back (Geriye Dönüş Yok) isimli kitap, Suriye’deki savaşın arka planında kalan trajik sahneyi gözler önüne seriyor. Ekranlardan rakam olarak gördüğümüz savaş mağduru bu insanların hikayelerini bu kitapta bulabilirsiniz.

Rania Abouzeid bu kitabında, Suriye iç savaşının getirdi yıkımdan insanların nasıl acı çektiğini ve etkilendiğini anlatıyor.

Gideon Rachman, FT.com’da yer alan kitap ile ilgili yorumunda, “Suriye’ye yeniden odaklanmak için Abouzeid’in kitabını okumaktan daha iyi bir yol yok. Savaşı başladığı günden beri takip eden serbest gazeteci Abouzeid, savaş hikâyeleri aracılığıyla insanların bireysel olarak hayat hikâyelerini anlatıyor” diye yazdı.

Christopher Dickey, The New York Times’ta yer alan yorumunda ise, “Abouzeid’in 2011’den bu yana  bitmeyen Suriye Savaşı’nın anlatısı, olağanüstü bir raporlama ve çarpıcı bilgiler sunuyor. Fakat ölüleri rakamlara indirgenmiş bir ülkede umut ve kayıp hikâyelerini bir araya getiren bu kitabı unutulmaz yanı, hikâyenin inşa edildiği karakterlerdir. Onlar birer sayı bile değiller” açıklamasında bulundu.

Arab News