Hayvanlardan esinlendiler

Fit kalmak için hayvanlar âleminden birçok şey öğrenebiliriz. Dünyanın birçok yerinde kullanılan “hayvan modu” Dubai ve Abu Dabi’deki spor salonlarında yerini aldı.

Sosyal medyadaki herhangi bir Fitness sayfasını takip edin ya da spor salonunda biraz zaman geçirin ve mutlak sınırları zorlamak için yazılmış bir terim olan “beast Mode (hayvan modu)” ifadesinin hemen her yerde yazıldığını göreceksiniz.

BAE’DE SPOR SALONLARINDA “HAYVAN MODU”

Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) de “beast mode” ulaştı. Emirlikte bulunan Fitness First spor salonları, müşterilerine, Mike Fitch eğitmenliğinde Animal Flow (hayvan flovu) sınıfları sunuyor.

Yıllarca farklı egzersiz yöntemlerini denedikten sonra, ağırlık kaldırma ve yogaya devam etmeden önce koşma, serbest koşu ve sirk hareketleri gibi deneyimlerden sonra, Fitch tüm bu egzersiz yöntemlerinin ortak olan tek şeyin hayvan hareketleri olduğunu fark etti.

Dövüş sanatları ve yogaya benzeyen Animal Flow, altı grupla oluşan hareket egzersizlerinden oluşuyor.

Animal Flow, BAE’deki en yeni egzersiz yolu olabilir ama kesinlikle ilki değil. Hayvan hareketlerinden ilham alınarak yapılan diğer dört egzersizi sizler için derledik.

YOGA

Doğal yaşam ve yoga her zaman kol kola ilerliyor ve hayvan hareketlerini hemen hemen her pratikte görüyoruz. Katılımcıların bedenlerine ve çevrelerine uyum sağlamaları ve farklı alanları nazikçe gerip tonladıkları için barışçıl bir zihniyet benimsemeleri öneriliyor.

Bazı yoga sınıfları, sınıflarına hayvanları da alarak işi bir tık daha yukarı çekiyorlar.

FİSHTAİL (BALIK KUYRUKLU) FİTNESS

Ayağınıza taktığınız balık kuyruğu ile yüzmek artık eskisi kadar çılgın bir şey değil, balık kuyruğu ile yüzmek sizi sıkılaştırır ve fit bir vücuda sahip olmanıza yardımcı olur. Balık Kuyruklu Fitness’i denemek isterseniz eğer, Yas Waterworld’deki sınıfa katılabilirsiniz.

ZUU

Zuu, hayvan hareketlerinden ilham alan bir diğer egzersiz türü. Zuu bütün kasları, geleneksel egzersizlerden farklı bir şekilde çalıştırmaya odaklanıyor.

KANGURU ZIPLAMASI

İnsanların bacakları, bir kanguru gibi zıplamak için yeterli güce sahip olmayabilir bu yüzden de özel olarak tasarlanmış botların yardımı burada devreye giriyor. Kanguru botları, hareketlerini sınırlayarak size geleneksel yürüyüş ve koşudan farklı bir egzersiz fırsatı sunuyor.

Bu botlarla yapılan egzersizlerde, bir saatte bin kalori yakabilir ve selülitlerinizi azaltabilirsiniz. Aynı zamanda kanguruların zıplama deneyimi hakkında fikir sahibi de olabilirsiniz.

The National