Küresel Hoşgörü ve Barış Konseyi, Yeni Zelanda halkını onurlandırdı

Küresel Hoşgörü ve Barış Konseyi (GCTP), geçen Mart ayında Christchurch’teki camilerde terör saldırılarını takiben uygar davranışlarını, olumlu tutumlarını ve etkileşimlerini tanıma konusunda Yeni Zelanda halkına en yüksek hoşgörü ve barış nişanı verdi.

Hoşgörü ve barış kültürünün değerini artırmak isteyen kar amacı gütmeyen uluslararası bir örgüt olan GCTP Başkanı Ahmed bin Mohamed Al Jarwan, ödülünü Yeni Zelanda halkı adına Yeni Zelanda Temsilciler Meclisi Başkanı Trevor Mallard’a sundu.

Al Jarwan, onurun hükümete ve Yeni Zelanda halkının övgüye değer tepkilerini takdir ettiğini söyledi. Terörizm, hoşgörüsüzlük ve ırkçılığa karşı güçlü pozisyonlarının yanı sıra hükümet ve parlamento tarafından alınacak tedbirlerin ve hoşgörü, barış ile birlikte yaşama değerlerinin onaylanmasında ve aşırılık, terörizmin reddedilmesinde, mağdurlarla dayanışma içinde olduklarını takdir etti.

Mallard, GCTP’ye girişimi için teşekkür etti ve dünya çapında barış ve hoşgörü değerlerini teşvik etmedeki rolünü vurguladı. Konseyin hedefleri için hükümetin ve parlamentonun desteğini belirtti.

GCTP heyeti, belediye başkanıyla buluştuğu Christchurch’ü ziyaret ederek terör saldırısının yaşandığı iki camiyi gezdi ve ibadetçiler ile konuştu.

WAM