Abu Dabi Cleveland Clinic, BAE başkentinde Onkoloji Merkezi kuracak

Abu Dabi Cleveland Clinic, modern bir onkoloji merkezi üzerinde çığır açtığını ve BAE’ye kanser teşhisi ve tedavisine entegre ve dönüştürücü bir yaklaşım getirdiğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde beşinci sırada yer alan Cleveland Clinic’in Taussig Kanser Merkezi’nde modellenen hastanenin yeni 17.000 metrekarelik amaca yönelik merkezi, hastalara tek bir yerde kapsamlı, kişiselleştirilmiş bakım sunacak ve mevcut kanser tedavilerinin kapsamını genişletecek.

Abu Dabi Cleveland Clinic Başkanı ve Grup Başkan Yardımcısı İcra Kurulu Başkanı ve Mubadala Alternatif Yatırımlar ve Altyapı İcra Kurulu Başkanı Waleed Al Mokarrab Al Mhairi, “Cleveland Clinic, Abu Dabi’deki kanser hizmetlerinin bu şekilde genişlemesi, BAE’deki hastalıklara karşı mücadelede önemli bir adım teşkil ediyor. Hastalar şimdi dünya standartlarında bir yapı kurmaya devam ederken mevcut sağlık ortamını tamamlayan merkezi onkoloji hizmetlerine erişebilecekler.” dedi.

Kanser hastalarının ve onların tedavilerinin spesifik ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan yedi katlı tesiste, gelişmiş görüntüleme, infüzyon, radyasyon ve kemoterapi ile birlikte ana hastanenin cerrahi alanlarına bağlantı için klinik uygulama alanları olacak. Uygulama alanları, uzman doktorlar, sosyal hizmet uzmanları ve diğer kilit ekip üyeleri için yeterli alana sahip olacaktır.

Her katın yerleşim düzeni, işbirliğini arttırmak ve hastaların tedavilerinin çoğunu tek bir alanda almalarını sağlamak için bölgedeki hasta bakımı için benzersiz bir yaklaşım olan çeşitli tamamlayıcı özellikleri birleştirir. Merkezde 24 muayene odası, 24 infüzyon odası, iki prosedür odası ve uzman kadınların hizmetlerine ayrılmış bir alan olacak.

Abu Dabi Cleveland Clinic İcra Kurulu Başkanı Dr. Rakesh Suri, “Topluluğumuzdaki en acil sağlık hizmeti ihtiyaçlarını karşılama taahhüdümüzün bir parçası olarak, buradaki hastalığa Abu Dabi’nin merkezinde tam, bütünleşik ve kişisel bir yaklaşım sağlamak için onkoloji hizmetlerimizi genişletiyoruz. Kanıtlanmış bir yaklaşım üzerine inşa etmek Onkoloji Merkezi BAE’deki kanser bakımını değiştirmeyi vaat ediyor.” dedi.

Bina, bölgedeki kanser araştırmaları için bir ev olacak ve mevcut yüksek seviye arıtma teknolojisi için merkezi bir göbeğe sahip olacak.

Dr. Suri, “Bir kanser teşhisi almak, bir insanın yaşamında muazzam bir karışıklıktır. Belki de diğerlerinden daha fazla, bir kişinin ailesinden ve arkadaşlarından önemli bir duygusal destek gerektirir. Cleveland Clinic’in kanıtlanmış kanser bakım modelini Abu Dabi’ye getirmek, hastaların hastalarına başlayabilecekleri anlamına gelir.” dedi.

Abu Dabi Cleveland Clinic’in mevcut kanser hizmetleri arasında, kanser teşhisi için Pozitron Emisyon Tomografi ve Bilgisayarlı Tomografi, PET-BT ve tedavileri için minimal invaziv robotik cerrahi sayılabilir. Bazı durumlarda, hastane ileri cerrahi tekliflerini kemoterapi ile tamamlar.

WAM