Asya ve Afrikalı kadınların eğitimi için küreklere asıldılar

Dubai Spor Konseyi Kadın Spor Komitesi, kadınların eğitimini desteklemek için yeni bir spor girişimi olan “Hatta Kadınlar Kayık Yarışması”nı açıkladı.

27 Nisan’da gerçekleşecek olan etkinliğe Hatta Kayak sponsorluk yaptı ve gelirler Asya ve Afrika’da kadınların eğitimini desteklemeye adanmış Al Manal İnsanı Girişimi “Kadınlara Eğitim” kampanyasına gidecek.

Kayık yarışması 15 yaş ve üstü tüm yetenek ve milletlerden kadınlara açıktır. Katılımcılar, 15 ila 29 ve 29 yaş ve üstü iki yaş kategorisine ayrılacak ve Hatta Barajı sularında iki yarış mesafesinden 700 metre ve 1,2 kilometre arasından seçim yapabilirler.

DSC Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Sporları Komitesi Başkanı Lamia Abdülaziz Han, “Hatta Belediyesi 2009’dan beri Konsey için odak noktası olmuştur ve orada birçok spor etkinliği düzenledik. Şimdi, Hatta’daki kadınlara özel ilk kayıkçılık yarışmasını organize etmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Kadın Spor Komitesi başkanı, Etiyopya ve Senegal’de okullar açan “Kadınlara Eğitim” kampanyasını desteklemeye gelince, “Kadınlara Eğitim kampanyası, Şeyha Manal bint Muhammed bin Rashid Al Maktoum’un insani çabalarının bir yansıması ve ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkılarını arttırmak için kızları eğitim yoluyla güçlendirmeye olan bağlılığını göstermektedir.” dedi.

İlgilenen kişiler Dubai Spor Konseyi’nin web sitesi üzerinden kayıt olabilirler.

WAM