Kozmetikçiler Dubai’de buluştu

15-17 Nisan 2019 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde düzenlenen Beauty World Middle East Fuarı’na İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından bu yıl 15’inci defa Türkiye Milli Katılım Organizasyonu gerçekleştirildi. Türkiye’yi temsil eden toplam 108 firma, Türk ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatı buldu.

Kozmetik, sağlık ve güzellik ürünü tasarımcıları ile ambalaj üreticilerini bir araya getiren Beauty World Middle East Fuarı’nın 24’üncüsü, 15-17 Nisan 2019 tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirildi. İKMİB’in Türkiye Milli Katılım organizasyonunu bu yıl 15’inci defa yaptığı fuara milli katılım ile 81 firma, bireysel olarak 27 firma olmak üzere toplam 108 firma katıldı. 24 yıldır bölgenin en büyük fuarı olan Beauty World ME’de geçen yıl bin 738 katılımcı yer alırken, fuar 36 bin 693 kişi tarafından ziyaret edildi.

Fuara katılan T.C. Abu Dabi Büyükelçisi Can Dizdar, T.C. Dubai Başkonsolosu Mustafa İlker Kılıç, Dubai Ticaret Ataşeleri Ahmet Canlı ile Hasan Önal, Abu Dabi Ticaret Müşaviri H.Işıl Deniz, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, İKMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İmer Özer, İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Adıyaman ve İKMİB Denetim Kurulu Üyesi Kenan Baytaş ile Aerosol Sanayicileri Derneği Başkanı ve İKMİB Sektör Temsilcisi Süleyman Özgür Öztürk Türk firmaları ziyaret ederek başarılar diledi.

“Orta Doğu pazarı kozmetik sektörü ihracatımızda önemli bir fırsat sunuyor”

Beauty World Middle East 2019 Fuarı’na bu yıl 108 firma ile katıldıklarını belirten İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “İKMİB olarak, kozmetik ve güzellik dünyasını buluşturan Ortadoğu’nun en önemli fuarlarından Beauty World ME’ye bu sene 15’inci kez milli katılım organizasyonunu düzenledik. Bu yıl 81’i milli katılım ve 27’si bireysel olmak üzere 108 firmamız Türkiye’yi temsil etti. 1.761 metrekaresi Türkiye Pavilyonu olmak üzere bireysel firmalarımızla birlikte toplam 3.030 metrekarede katıldığımız fuarda, firmalarımız en yeni, en son teknolojiye sahip ürünlerini tanıtma fırsatı buldu. Kozmetik sektörü ihracatımız her yıl artış gösteriyor. 2018 yılı kozmetik sektörü ihracatı yüzde 3 artışla 1 milyar 140 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2018 yılında en çok ihracat yaptığımız ülke sıralamasında Irak, İran, İngiltere, Rusya, Almanya, Fransa, Hollanda, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail ilk onda yer aldı.Orta Doğu pazarı kozmetik sektörü ihracatımızda önemli bir fırsat sunuyor. Beauty World ME fuarı da her yıl büyüyen ve dünyada büyük yer tutmaya başlayan bir fuar. Bu açıdan firmalarımızın fuar etkinliklerini iyi değerlendirmelerini öneriyoruz. Katılımcı firmalarımızın yeni iş birlikleri oluşturmalarını temenni ediyorum” dedi.