Notre Dame Katedrali’nin 5 yıl içinde yeniden inşa edilecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, pazartesi akşamı çıkan yangında büyük hasar gören Notre Dame Katedrali’nin yeniden inşa edileceğini ve çalışmanın 5 yıl içerisinde tamamlanmasını beklediğini söyledi.

Macron, başkent Paris’in simgelerinden tarihi Notre Dame Katedrali’ndeki yangınla ilgili canlı yayında yaptığı açıklamada, katedralin eskisinden daha güzel bir şekilde yeniden inşa edileceğini ve çalışmanın 5 yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Macron, “Notre Dame yangını tarihimizin hiçbir zaman bitmediğini gösteriyor. Her zaman üstesinde gelmemiz gereken sınavlar olacak” diyerek, bu felaketi bir araya gelmek için bir fırsata dönüştürebileceklerini belirtti.

KATEDRAL İÇİN BAĞIŞLANAN PARA 845 MİLYON DOLAR OLDU

Sarı Yeleklerin düzenlediği protestoları sona erdirmek amacıyla kararlaştırılan önlemleri gelecek günlerde açıklayacağı bilgisini veren Macron, şu an bunun için uygun bir zaman olmadığını ifade etti.

Diğer taraftan, çıkan yangın sonucu ağır hasar alan Notre Dame Katedrali’nin onarım çalışmaları için toplanan bağış miktarı 750 milyon euroya (845 milyon dolar) ulaştı.

Bu bağışların yaklaşık 500 milyon eurosu Kering, LFMH ve L’Oreal gibi dev şirketlerden geldi.

Paris Savcılığı, Fransa’nın en ünlü tarihi yapılarından Notre Dame Katedrali’ndeki yangının kaza sonucu çıktığını açıklamıştı.

Paris Başsavcısı Remy Heitz, ilk belirlemelere göre yangının kundaklama sonucu çıktığına dair bir işaret olmadığını bildirmiş, Katedral’in bakım ve onarım çalışmalarında yer alan işçilerin yangın hakkında sorgulandığını da sözlerine eklemişti.

Şarkul Avsat