Suudi Arabistan ve Irak, iki ülke arasındaki siyasi ve tarihi mirasa yatırımın önemini vurguladı

Suudi Arabistan ve Irak, tarihi, dini ve sosyal ilişkiler ile bu siyasi, tarihi ve dini mirasa yatırım yapmanın önemine vurgu yaptı.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin Suudi Arabistan’a ziyareti üzerine bugün yapılan basın açıklamasında, Irak Başbakanı’nın, Kral Selman bin Abdulaziz’in davetinin üzerine Riyad’a bir ziyaret gerçekleştirdiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Kral’ın davetinin yanı sıra iki ülke arasındaki güçlü tarihsel bağlar ve ilişkilerin sağlamlaştırılması bununla birlikte siyasi, güvenlik ve ekonomik alanlardaki mevcut işbirliğini geliştirmek için fırsatların yaratılmasına yönelik ortak istekler çerçevesinde bu ziyaretin düzenlendiği bilgisi verildi.

Irak Başbakanı ve Kral Selman, hem ülkelerin, hem de halkların çıkarlarına hizmet etmek için ikili ilişkileri güçlendirme ve geliştirmenin yollarını tartışırken, Suudi Arabistan-Irak Koordinasyon Kurulu çerçevesinde çeşitli alanlarda 13 anlaşma ve mutabakat zaptı imzalandı.

Kral Selman ve Irak Başbakanı, Suudi Arabistan ve Irak arasındaki tarihi, dini ve sosyal ilişkiler ile bu siyasi, tarihi ve dini mirasa yatırım yapmanın önemine değindi.

VELİAHT PRENS DE IRAK BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Diğer taraftan, Veliaht Prens Muhammed bin Selman da, Riyad’daki Yemame Sarayı’nda Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan-Irak ilişkilerinin ele alındığı ikili görüşmenin ardından, iki ülkeden heyetlerin de katılımıyla resmi görüşmelere geçildi. Veliaht Prens toplantının başında, iki dost ülke arasındaki ilişkilere dikkati çekerek, Irak Başbakanı’nın Riyad ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bölgedeki son gelişmelerin yanı sıra iki ülke arasındaki ilişkiler ve işbirliği alanlarının gözden geçirildiği görüşmede, Suudi Arabistan-Irak Koordinasyon Konseyi içindeki işbirliği çabaları ele alınarak, hem ülkelerin, hem de halkların çıkarlarına hizmet etmek için daha fazla gelecek vaat edecek fırsatlar tartışıldı.

Siyasi, Güvenlik ve Askeri İşler Komitesi’nin ilk toplantısı yapıldı

Irak Başbakanı’nın Riyad ziyaretinde ayrıca, Suudi Arabistan ve Irak Dışişleri Bakanlarının başkanlığında Siyasi, Güvenlik ve Askeri İşler Komitesi’nin ilk toplantısı yapıldı.

Şarkul Avsat