Irak Meclis Başkanı: İstikrara önem veriyoruz

Irak’a Komşu Ülkeler Parlamento Başkanları Konferansı, bugün Bağdat’ta başladı. Irak Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi konferans sırasında yaptığı konuşmada, “Irak, komşularının ve bölgenin güvenliğine ve istikrarına önem veriyor” dedi.

El-Hablusi, “Irak savaşın acılarına ve zorlu koşullara uzun süre sabretti. Irak halkı büyük fedakârlıklar yaparak, bölgedeki ülkelerle birlikte onun yanında durup, onu destekleyerek zorlu koşullara maruz kaldı. Bizi komşularımıza bağlayan şeyler ortak coğrafi kader, ortak çıkarlar ve güçlü sosyal uyumdur.

Bu tarihi görüşme ilişkilerin kurulduğu ülkelerde gelişmeleri tartışmak için düzenli bir sisteme ve komşu ülkeler arasında işbirliğine duyulan ihtiyaca dayanıyor. Bu, ülkemizin güvenliğini ve istikrarını olumlu yönde etkileyecek ve bölge halkları üzerinde bir bütün olarak olumlu yönde etki sağlayacak. Bölgesel güvenliğin uyumlu bir şekilde korunması için karşılıklı taahhüt gerekir. Burada Irak’ın çevre ülkelerdeki ve bölge güvenliğini sağlamaya istekli olduğunu vurguluyoruz” diye konuştu.

Toplantı Irak Meclis Başkanı’nın davetiyle gerçekleşti.

Şarkul Avsat