WAM, VNA anlaşma imzaladı

Emirlik Haber Ajansı WAM, haber bültenleri ve medya içeriği alanlarında işbirliğini geliştirmek için Vietnam Haber Ajansı (VNA) ile birlikte bir mutabakat zaptı imzaladı.

WAM Genel Müdürü Mohammed Jalal Al Rayssi ve VNA Genel Müdürü Nguyen Duc Loi, bugün Hanoi’deki Asya-Pasifik Haber Ajansları Teşkilatı (OANA) Yönetim Kurulu Toplantısı ile ilgili Mutabakat Zaptı (MoU) anlaşma imzaladı.

Anlaşma, haber değişim alanındaki iki kurum arasında profesyonel işbirliği geliştirmeyi ve çıkarlarına hizmet etmek için ortak yapıcı işbirliği kurmaya odaklanmayı hedefliyor.

MoU’ya göre, iki taraf günlük olarak kendi haber kanallarında yayınlanacak ve Vietnam ve BAE’deki basın ajansları için kullanılacak olan İngilizce haber, fotoğraf ve video haberlerini günlük olarak değiştirmeyi kabul etti.

İki haber ajansı aynı zamanda gazeteciler, editörler arasında gazetecilik, TV haber prodüksiyonu, sosyal medya ve yayıncılık alanlarında profesyonel değiş tokuşlar düzenleyecek. WAM’ın haberleri şu anda İngilizce, Rusya, Almanca, Fransızca, İspanyolca Çince, İtalyanca, Türkçe ve Hintçe web sitesinde
http://wam.ae. dahil olmak üzere 13 dilde yayınlanıyor.

WAM